blogspot visitor

24 juni 2013

Wilders' vriend Dewinter omarmt fascistische 'identitairen' en racistische American Renaissance

Dit is het tweede deel van een vijfluik. Lees ook:
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af
EU-bondgenoot Wilders in spe: 'Leve de blanken van Europa'
Antisemitisme van Wilders' nieuwe vriend Strache
Zweedse Democraten: oorlogstaal, racisme en xenofobie

Poster van een bijeenkomst op 10 maart 2012, georganiseerd door Bloc Identitaire, met Filip Dewinter, Fabrice Robert en Jared Taylor.
Zie ook foto's van Dewinter toastend met leider Robert van de Franse identitairen op congres van Vlaams Belang in april 2011 [screenshot].


Maart vorig jaar was Filip Dewinter eregast op de bijeenkomst 'La France en Danger' in Parijs, gehouden door Bloc Identitaire. De jeugdafdeling[1] daarvan, Génération Identitaire, heeft sinds kort een Nederlands filiaal. Eerder heb ik laten zien dat de identitairen een neofascistische organisatie vormen. Hieronder plak ik fragmenten van een verslag van het Belgische Anti-Fascistisch Front. Niet 'mijn club', maar het is een informatief artikel, dat nog duidelijker maakt met wat voor racisten we hier te maken hebben; en welke mensen Dewinter - met wie Geert Wilders meer intensief wil gaan samenwerken - aan zijn hart drukt. (Taal- en spelfoutjes heb ik laten staan en de noten zijn van mij.)
'De meeting was ingericht door Nationalité citoyenneté identité (NCI), een organisatie opgezet door het Bloc identitaire. Het Franse Bloc identitaire is ontstaan uit de restanten van Unité radicale die in 2002 ontbonden werd nadat één van hun militanten de Franse president Jacques Chirac probeerde te vermoorden[sic!; K][2]. Twee leiders van Unité radicale, onder wie Fabrice Robert, lanceerden daarop de vereniging Les identitaires[1] die in 2003 overging in het Bloc identitaire. Fabrice Robert werd de voorzitter van het Bloc identitaire dat een tweeduizendtal leden zou tellen [...].

Filip Dewinter is “la vedette du jour”. Om 10 uur beginnen de “assises nationales” over “la France en danger”. Een boekenstalletje wordt geopend, een eerste ronde tafelgesprek begint, skinheads staan in voor de beveiliging van de meeting. Filip Dewinter is in de perszaal, waar hij en passant een groep Russische identitairen begroet. Aan een reporter van Rue89/Le Nouvel Observateur legt Dewinter uit dat zijn model een mix is van Marine Le Pen, Heinz-Christian Strache (van het Oostenrijkse FPÖ) en Umberto Bossi (van het Italiaanse Lega Nord). “Maar wij zijn rechtser dan het FN.” Het FN, de FPÖ, de Lega Nord en het Vlaams Belang vormen volgens Dewinter de “harde kern” van wat een Europese extreem-rechtse beweging[3] moet worden [...].

[...] Om 16u45 is het de beurt aan de tweede ster van de dag: Jared Taylor, een Amerikaanse verdediger van het blanke ras via zijn magazine American Renaissance. Hij besluit zijn toespraak onder luid applaus met: “Vermijd ten alle prijze het aanbidden van de diversiteit.” In een interview vooraf met Novopress[4] zei Filip Dewinter uit te kijken naar het terugzien van zijn vriend[sic!; K] Jared Taylor die hij zeer bewonderd. Dewinter is geabonneerd op American Renaissance en kent het boek White Identity van Jared. Het Southern Poverty Law Center wijst erop dat Taylor zelf om de twee jaar een conferentie inricht waar racistische intellectuelen schouder aan schouder staan met Ku Klux Klan-mensen, neonazi’s en andere blanke racisten[5] [...].'
Zie verder een artikel van de Anti-Defamation League (ADL) over het optreden van de 'White Supremacist Jared Taylor'. In 2007 bezocht Dewin­ter de VS en ontmoette Pat Buchanan - lees eens wat voor type dat is - en andere racisten. In 2011 sprak hij in de VS op een door American Renaissance georganiseerde bijeenkomst.

Later toegevoegd:

Fabrice Robert sprak over de identitairen op een conferentie van American Renaissance op 5-7 april dit jaar in de buurt van Nashville, Tenessee. Jared Taylor hield natuurlijk ook een speech, gezever over ras en IQ en 'blank groepsbelang' waar Joost Niemöller zijn vingers bij zou aflikken. Richard Spencer vertelde dat het te laat is om Amerika als geheel te redden; zijn droom is de inrichting van een 'white ethnostate', een staat slechts voor blanken. Sam Dickson oreerde: 'We are a race, a folk, a people, [...] and a folk is not to be divided into Left and Right.' Enzovoorts.

Vlaams Belang diende in 2011 een wetsvoorstel in voor amnestie voor nazi-collaborateurs die weigeren spijt te betuigen (er is al zo'n amnestiewet voor berouwvollen); tot ontsteltenis van het Forum der Joodse Organisaties, dat er verder op wijst dat de partij oud-senator Roeland Raes - veroordeeld wegens negationisme, ooit uitgever van een blaadje dat berichtte over 'jodenintriges' en volhardende verheerlijker van de collaboratie met de nazi's - in tegenstelling tot een eerdere aankondiging niet heeft geroyeerd.

Jeugdzonden
Door Rob van Kan, Edge of Europe, 22 juni 2013

Van Kan herinnert aan de SS-sympathieën van Filip Dewinter, oprichter van Vlaams Blok en als voorman van Vlaams Belang sinds kort bondgenoot van de PVV in het Europees Parlement. Wilders twitterde dat hij een 'geweldige ontmoeting' met hem heeft gehad (screenshot). Ook wijst Van Kan op een gezellig samenzijn van Dewinter en Holocaust-ontkenner Nick Griffin van de BNP.

Dutch Foe of Islam Ignores US Allies' Far Right Ties
Door Daniel Luban and Eli Clifton, Inter Press Service, 28 februari 2013

The party [i.e Vlaams Belang; K] has drawn a great deal of criticism even from figures known for being outspoken critics of Islam. Former Dutch MP Ayaan Hirsi Ali, now a fellow at the neoconservative American Enterprise Institute, has called for the VB to be banned, saying that "it hardly differs from the Hofstad [terrorist] group" and that its "way of thinking will lead straight to genocide."
Charles Johnson of the widely-read conservative blog Little Green Footballs has been a particularly harsh critic of the VB, which he calls "neo-fascist." He has also warned of "the incredible amount of support for the Vlaams Belang among U.S. white power and neo-Nazi groups."

Conferentie in Japan met Vlaams Belang, FN, Ataka en Fiamma Tricolore
Anti-Fascistisch Front / Verzet, 14 augustus 2010

Men bezocht onder meer de omstreden begraafplaats Yasukuni, waar door Japans extreemrechts regelmatig eer wordt bewezen aan oorlogsmisdadigers van WOII. Het Bulgaarse Ataka noemt Syrische vluchtelingen "kannibalen", "primaten" en "massamoordenaars".

Thierry Baudet: "Vlaams Belang is avant-garde"
Vlaamsbelang, 12 januari 2014 | screenshot

[Baudet rekent Front National eveneens tot de avant-garde en zegt: "het is ook essentieel dat ze daar in het Europees Parlement een vuist kunnen maken". Hij hield het "openingsreferaat" op de bijeenkomst "Pro Europa, dus tegen deze EU" van Vlaams Belang op 24 november 2012, met het de FPÖ, Front National en de Zweden Democraten [screenshot]. Thierry Baudet betoogde op de IJzerwake 2014 dat de Europese Unie de uitgekomen droom is van fascisten en nazi's. De Belgische AFF laat zien wat een onverkwikkelijke extreemrechts zootje de IJzerwake is; K]

Philip Claeys (Vlaams Belang) noemt opening Svoboda-kantoor in Brussel stap in goede richting


Svoboda is de extreemrechtse partij (zie ook hier) - momenteel, januari 2014, een drijvende kracht achter de onlusten in de Oekraïne - die een wolfsangel-rune als logo had en waarmee Bruno Gollnisch en Jean-Marie Le Pen van Front National jarenlang in de Europese groep AENM hebben gezeten. In de huidige protesten lopen soms vechtersbazen met een armband rond met de wolfsangel erop. Volgens (zie ook hier) aanvoerder Oleh Tyahnybok heerst in de Oekraïne - zei hij in 2004 - een "Moskovisch-Joodse maffia" en is in het verleden terecht strijd geleverd tegen "Moskovieten, Duitsers, Joden en ander uitschot". De "criminele activiteit van het georganiseerde Jodendom" moet worden gestopt, vindt hij.  Een andere Svoboda-leider, Ihor Miroshnychenko, noemde de in de Oekraïne geboren actrice Mila Kunis een "vuile Jodin".
Toegevoegd maart 2014: Frank Creyelman van Vlaams Belang ontmoette oktober vorig jaar Anatolyy Osukhovskyy in het Svoboda-kantoor in Brussel. Christian Verougstraete van Vlaams Belang is op zogenaamd persoonlijke titel lid van de über-fascistische AENM.
Frank Creyelman, Jan Penris en Christian Verougstraete van Vlaams Belang 'controleerden' op verzoek van Poetin het referendum voor de afscheiding van de Krim van Oekraïne in maart 2014. De fascistoïde Poetin wordt hogelijk bewonderd in kringen van Europees extreemrechts.

Rechtsradikale übernehmen Klitschkos Opposition
Door Julian Vetten, 22 januari 2014

Holger Apfel van de neonazi NPD ontmoette op een "Saksische Landag" in mei 2013 vertegenwoordiger Mychajlo Holowko van de extreemrechtse Oekraïense partij Svoboda.

Dewinter op reis: gekiekt voor affiche van legendarische fascistenleider Giorgio Almirante (MSI)
Ant-Fascistisch Front / Verzet, 26 januari 2014

Video spreekbeurt DeWinter: "Probleem [in heel Europa] is niet de vergrijzing, maar de verbruining"
De Redactie (België), 19 mei 2014

Nieuw: de Vlaamse 'Autonome Nationalisten'
Alert, 1 augustus 2013

[Met deze neonazi's blijken personeelsleden van Vlaams Belang contacten te hebben of samen te werken; K]

In zijdelings verband:

Anonymous Expose Nazi Third Position [A3P] 'Bridging Tactic' with Ron Paul
Door Gianluca Mezzofior, International Business Times, 2 februari 2012

[...] excerpts show Kelso's efforts in organising meetings between Ron Paul and other members of the A3P [...] an email to an A3P member dated January 2011 [...] [says] "Bill and I will be meeting with Ron and Ran Paul. I have a teleconference call with Bill (and Ron Paul) tonight. [Zie ook een samenvatting van dit artikel door Jessica Pieklo van Care2.]
 
Noten

[1] Oude website: les-identitaires.com; prominent op de homepage een plaatje met verwijzing naar de site van Bloc Identitaire. Merk op dat in een video van een zomerkamp van Génération Identitaire in 2012 iemand is te zien (tijdstip 1:38) met 'www.les-identitaires.com' op zijn T-shirt. De verwevenheid blijkt verder uit een link naar Bloc Identitaire op de homepage van Génération Identitaire.

[2] Zie ook de wikipedia: 'Collaborators to their [i.e. Unité Radical; K] Web site included former Collaborationist Roland Gaucher, who participated to the 1972 foundation of the National Front, along with Le Pen.
At the beginning of 2002, Unité Radicale split. Christian Bouchet departed the movement with his friends, and the group was then led by Fabrice Robert and Guillaume Luyt who gave it a more racist and anti-Muslim outlook.
An Unité Radicale member, Maxime Brunerie, tried to assassinate president Jacques Chirac on Bastille Day in 2002. Although Unité Radicale contended that Maxime Brunerie was not even a bona fide member, the French government administratively disbanded the group.
Predictably, some former members of Unité Radicale formed another group, Bloc Identitaire [...]'.
 

Illustratie rechtsboven: grimmige poster van een campagne tegen president Hollande en het homohuwelijk, geplaatst op persbureau Novopress van de identitairen en onder meer verkrijgbaar op de site van Bloc Identitaire.

[3] Zie daarover ook mijn blognotitie 'Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af'. Op een conventie van de identitairen begin november vorig jaar in Orange, riep Mario Borghezio van Lega Nord, bondgenoot in spe (zie ook hier) van Geert Wilders in het Europees Parlement, onder ovaties uit: 'Leve de blanken van Europa, leve onze identiteit, onze etniciteit, ons ras!'. Zie ook andere berichten over deze conventie, zoals dit artikel en dit. Meer details over de positie van Mario Borghezio in het Europarlement, na een storm van verontwaardiging over zijn racistische opmerkingen over de eerste zwarte minister van Italië dit voorjaar, heb ik hier verwerkt.

[4] Dit persbureau is opgericht door Fabrice Robert, de leider van Bloc Identitaire.

[5] Blogger George Knight maakte er in oktober 2012 op attent dat op de site van Génération Identitaire donaties overgemaakt konden worden 'naar NorthWestFront in Seattle. Type Aryan Nation'.
Helaas heb ik via Wayback Machine geen bewijzen kunnen terugvinden van een connectie met Northwest Front. Wel past het uitnodigen van Jared Taylor van American Renaissance door Bloc Identitaire naadloos bij wat Knight vorig jaar meende te signaleren.


Zie ook m'n blognotities:
Korwin-Mikke en Gražulis, twee van de oprukkende politieke hysterici in Europa

Waarom de 'identitairen' neofascisten zijn, beste Joost Niemöller
Oorlogsverklaring neofascistisch Identitair Verzet
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af

Geen opmerkingen:

Een reactie posten