blogspot visitor

25 juni 2013

EU-bondgenoot Wilders in spe: 'Leve de blanken van Europa!'

Dit is het derde deel van een vijfluik. Lees ook:
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af
Wilders' vriend Dewinter omarmt fascistische 'identitairen'
Antisemitisme van Wilders' nieuwe vriend Strache
Zweedse Democraten: oorlogstaal, racisme en xenofobie

Bijna niet te geloven, maar echt waar. Daarom maak ik er maar een apart[1] blogje van.

Europarlementariër Mario Borghezio van Lega Nord, bondgenoot in spe (zie ook hier) van Geert Wilders in het EU-parlement, hield vorig jaar november een speech op een conventie van de Franse identitairen in Orange. Onder ovaties riep hij uit:
'Leve de blanken van Europa, leve onze identiteit, onze etniciteit, ons ras!'[2]
Nogmaals, over samenwerking met de partij die deze vurige racist[3] voor zover ik kan nagaan nog steeds in haar gelederen heeft[4], voert de leider van de Nederlandse politieke partij die momenteel het hoogst staat in de peiling[5] van Maurice de Hond, de PVV, serieuze gesprekken.

Joost Niemöller schrijft voor De Dagelijkse Standaard: 'We hebben het hier over een zeer serieus eurosceptisch machtsblok in wording. [...] Het moet voor deze, elkaar zo dicht genaderde partijen [waaronder Lega Nord; K] een fluitje van een cent zijn om met een sterk puntenplan te komen. Een actieplan om de immigratieramp die Europa overspoelt aan te pakken [...].'

Gaat Niemöller de samenwerking van PVV en Lega Nord alsnog afkeuren nu duidelijk is dat Borghezio een blanke supremacist is die voor zijn partij in het Europarlement mag blijven zitten ondanks al zijn racistische opmerkingen[3][4]? Idem dito de alliantie met Vlaams Belang, waarvan voorman Filip Dewinter bevriend is met de Amerikaanse racist Jared Taylor en dikke mik met leider Fabrice Robert van het Franse Bloc Identitaire? En loost Niemöller bij nader inzien de identitairen, waarvan chef Robert eveneens een racist blijkt die bovendien de neonazi's van Gouden Dageraad steunt?

Zo nee, dan diskwalificeert Niemöller zich definitief voor elk redelijk debat en behoort - ik zeg het niet graag - rond de man een cordon sanitaire te worden gevormd.

Hetzelfde geldt uiteraard voor Geert Wilders en zijn nieuwe koers. Iedereen in de Nederlandse media of wie anders bijdraagt aan de publieke opinie, heeft een laatste kans een ferme streep te trekken, voor hij of zij persoonlijk een point of no return bereikt - of dit passief maatschappelijk dichterbij laat komen - waarna de spoken van racisme en fascisme een 'fatsoenlijk' masker krijgen aangemeten en diepe, diepe duisternis dreigt.
'Leve ons ras!'
De fascisten van Europa verenigen zich en werken aan een grensoverschrijdende Gouden Dageraad van vals licht: nieuwe pogroms[6] onder het mom van vrijheidsstrijd.

Foto, bron Europees Parlement: Mario Borghezio van Lega Nord.

Dit stuk is in de loop van 25 op 26 juni aangevuld.

Daarná toegevoegd:


Update 1: Eerder wekte Borghezio internationale verontwaardiging omdat hij kort na de massamoord door Anders Breivik diens ideeën 'ten diepste gezond' noemde. Daarvoor had Borghezio oorlogsmisdadiger Ratko Mladić een 'patriot' genoemd. Maar Wilders omarmt onverdroten Lega Nord [screenshot].

Update 2: Wilders nieuwe vriend, partijleider Roberto Maroni, weigert de racistische senator Roberto Calderoli - die de eerste zwarte minister van Italië, Cecile Kyenge, heeft vergeleken met een orang-oetan - uit de partij te zetten. De veroordeling door de VN van dit racisme verwerpt Maroni: volgens hem zou het de VN-functionaris ('we weten wie het is') eigenlijk gaan om kritiek op het immigratie-standpunt van zijn partij. Opnieuw dus een racistische partij-prominent die rustig kan blijven zitten.
Als minister van Binnenlandse Zaken in 2009 stond Maroni toe, in weerwil van zijn eerdere ontkenning, dat groepjes van de Guardia Nazionale van Gaetano Saya vanaf oktober van dat jaar patrouilleerden door de straten van onder meer Messina (Sicilië). Deze Nationale Garde gebruikte (zie ook hier) het nazi-symbool van de 'zwarte zon'; Heinrich Himmler liet de vloer van een belangrijk vertrek in slot Wewelsburg, cult-centrum van de SS, voorzien van een mozaïek met dat motief. Saya is vorig jaar veroordeeld tot 11 maanden voorwaardelijk voor de poging een fascistische partij à la die van Mussolini nieuw leven in te blazen. Denk aan diens infame Zwarthemden - genaamd Guardia Nazionale Repubblicana in de Noord-Italiaanse nazi-vazalstaat Repubblica Sociale Italiana -, die evenals de burgerwacht van Saya als symbool een goudkleurige adelaar voerden. Verder is er een sterke gelijkenis tussen de pet van het uniform van Saya's factie (die overigens in 2011 lijkt te zijn gestopt) en het hoofddeksel van de SS. Die onmiskenbaar fascistische parafernalia vormden dus voor Maroni, nu Wilders' kersverse bondgenoot, géén reden Saya's militie niet in te zetten. De reden ligt voor de hand.

Als een van de zeer weinige intellectuelen en commentatoren trekt René Cuperus hard aan de bel over de foute stap van Wilders.

Update 3 (augustus 2013): De SGP (Bastiaan Belder) zit nog steeds in het EU-parlement net als Ukip in de EFD-groep met onder anderen Francesco Speroni van Lega Nord, die Anders Breiviks ideeën heeft geprezen kort na zijn afschuwelijke aanslag. Waarvan akte. Helaas brengt dit de antisemitische, in WOII foute SGP-dominee G.H. Kersten in herinnering, die in SGP-kringen nog steeds aanzien geniet (zie ook hier en de wikipedia).

Update 3 (september 2013): Wilders' vriendin Marine Le Pen is maatjes met Mario Borghezio, die openlijk zegt dat het aloude fascisme slechts tactisch moet worden verstopt. Borghezio: 'We moeten in de regeringen van de kleine landen komen. [...] Dat is een goede manier om niet bestempeld te worden als nostalgische fascisten [...] Maar onder de oppervlakte zijn we altijd dezelfden'. Opmerkelijk dat een partijtijger van een nieuwe EU-bondgenoot van Wilders zichzelf en zijn medestanders met het oude fascisme blijft associëren. Gaat Wilders Borghezio nu uitschelden voor 'miezerig mannetje'? Zijn PVV'ers al een petitie tegen Borghezio gestart wegens zelfhaatzaaien?

Update 4: 14 december 2013 bezocht Geert Wilders opnieuw Lega Nord, ditmaal een congres.
Opmerkelijk genoeg was daar ook te gast een afgevaardigde van Poetins partij Verenigd Rusland, Viktor Zubarev. Het NRC bericht dat volgens Italiaanse media Zubarev daar sprak over waarden, het gezin, de natie en de terugkeer naar het geloof; en raakpunten noemde met Lega Nord inzake immigratie en begrotingspolitiek.

Update 5 (2014): Claudio D'Amico van Lega Nord 'controleerde' op verzoek van Poetin het referendum voor de afscheiding van de Krim van Oekraïne in maart 2014.  De fascistoïde Poetin wordt hogelijk bewonderd in kringen van Europees extreemrechts.

Update 6 (2015): Coming man Matteo Salvini van Lega Nord bezocht en prees (!) Noord-Korea september 2014. Dat gaat dus om het land dat politieke gevangenen opsluit in goelags en ze blootstelt aan chemische wapens in gaskamers; naast vele andere verschrikkingen. Wie zo'n systeem iets moois vindt hebben, is een gevaarlijke griezel.

Update 7 (2015): Op een demonstratie tegen immigratie in Rome op 28 februari 2014 liet Salvini zich door de expliciet fascistische organisatie CasaPound toejuichen als nieuwe leider; hij trok daarbij - veelzeggend - op het podium een zwart shirt aan.

Update 8 (2016): Salvini loofde Mussolini (februari 2016): "Hij deed zoveel goede dingen in de twintig jaar vóór de rassenwetten en de alliantie met Hitler".

[Matteo Salvini] De rijzende ster van de Italiaanse Marine Le Pen
Door Rop Zoutberg, Nieuwsuur, 10 januari 2015

Senator Buonanno (Lega Nord) over journalist Lerner: "Ik laat me door die Jood niet de les lezen"
Repubblica, 17 januari 2014

Dieptepunt racisme Italiaans parlement: Zwart geschminkte politicus hekelt migranten
Door Annelies van Erp, Knack.be, 17 januari 2014

Eerste zwarte Italiaanse minister opnieuw mikpunt van pesterijen
Door Sarah Venema, de Volkskrant, 17 januari 2014

Neofascisten vallen kantoor van Europese Commissie aan
De Volkskrant, 14 december 2013

Senator Italië [van Lega Nord] vergelijkt zwarte minister met aap
Trouw, 14 juli 2013

Erminio Boso van Lega Nord: 'Ik ben een racist, Cecile Kyenge moet terug naar Congo'
Il Fatto Quotidiano, 3 maart 2013 [screenshot]

Negerin
Door Rob van Kan, Edge of Europe, 15 juli 2013

SEL walks out over Northern League 'sodomite' jibe in House
Ansa.it, 30 juli 2013

Parlementariër Gianluca Buonanno van Lega Nord noemt linkse partij een 'lobby van sodomieten'.

Een PVV-delegatie - onder anderen Martin Bosma - ontving dit jaar Zuid-Afrikaanse racisten uit de blanke enclave Orania die ons land bezochten, aldus Kafka.

Meet the Most Dangerous Man in Italy
Door Barbie Latza Nadeau, The Daily Beast, 3 maart 2015

Matteo Salvini, the leader of the far-right Northern League, donned a black shirt to address an angry crowd in Rome this weekend—and his popularity is soaring.

Noten

[1] Ik heb het al hier en hier opgenomen.

[2] Zie ook andere berichten over de conventie, zoals dit artikel en dit.

[3] Een ander, nog recenter blijk van Borghezio's brutale racisme en dat van de Lega Nord, is wat Cécile Kyenge, de eerste zwarte minister van Italië, te verduren krijgt sinds haar benoeming in april dit jaar. Borghezio voegde haar kort na haar aanstelling toe dat zij 'meer geschikt als huishoudster dan als minister' is. Verder verweet hij Kyenge dat zij 'tradities van stammen' aan Italië wil opleggen en dat Afrikanen 'geen grote genieën' hebben voortgebracht. Half juni zette Dolores Valandro van Lega Nord een foto van Kyenge op Facebook met de vraag waarom niemand Kyenge ooit heeft verkracht, 'al was het maar gewoon om haar te laten begrijpen wat de slachtoffers van die vreselijke misdaad ervaren.' Wel zou Valandro inmiddels uit de partij zijn gezet. Kyenge heeft ook doodsbedreigingen ontvangen.
Een ander blijk van het barbaarse en agressieve karakter van Lega Nord, is de taal die onder goedkeuring van oprichter en toenmalig partijleider Umberto Bossi werd uitgeslagen in een lied van de partij over de bewoners van Rome in het gehate Zuid-Italië: 'zwijnen zonder ballen' en 'jakhalzen zonder bloed'. Bossi zelf had de Romeinen al 'varkens' genoemd.


[4] Nadat een petitie waarin werd gevraagd om het ontslag van Borghezio uit het Europarlement door 130.000 mensen was ondertekend, is hij uit de eurosceptische groep Europe of Freedom and Democracy gezet, maar hij is zo te zien nog steeds Europarlementariër voor de Lega Nord en zal zonder twijfel veelal hetzelfde stemmen als de extreemrechtse alliantie waar Wilders in wil gaan zitten. Schandalig genoeg is Borghezio op moment van dit schrijven zelfs nog lid van de commissie Civil Liberties, Justice and Home Affairs (LIBE) en verschillende andere organen.
Borghezio kreeg in 1993 een boete voor geweld tegen een minderjarige (op een markt met Marokkaanse kooplieden) en werd in 2005 veroordeeld tot twee maanden en twintig dagen gevangenisstraf, later omgezet in een boete, voor betrokkenheid bij brandstichting in een provisorisch onderkomen van immigranten onder een brug in Turijn.
Als ik dit goed opmaak uit de Italiaanse wikipedia.
Daarin staat ook vermeld dat Borghezio claimt te hebben meegevochten in de neofascistische beweging Jeune Europe van Jean Thiriart. In 1976 is hij betrapt met een brief- of ansichtkaart met hakenkruisen en de leuze 'lang leve Hitler', gericht tegen een rechter werkzaam in een proces tegen neofascisten; een andere rechter, Vittorio Occorsio, die voorop ging in de strijd tegen 'zwart terrorisme', was net twee dagen daarvoor in zijn auto doodgeschoten.
Borghezio is een oudgediende van de Lega Nord; de kans dat de partij deze buitengewoon griezelige figuur laat vallen lijkt daarom klein (men weet natuurlijk heel goed wat voor man hij is). Wel zou men hem strategisch kunnen terugtrekken uit het Europarlement bij de nieuwe verkiezingen in 2014.


[5] Derde in de Politieke Barometer van Ipsos Synovate en vierde in De Stemming van Eenvandaag.
Toegevoegd 1 juli 2013: in de Politieke Barometer is de PVV gegroeid met twee zetels en gestegen van plaats drie naar twee, ondanks de foute manoeuvre van Wilders. Omineus.
Toegevoegd september 2013: ook in de Politieke Barometer isde PVV nu de grootste met 29 zetels. In een peiling van de hond komt de partij zelfs uit op 31 zetels (21 procent van de stemmen).


[6] Video van een knokploeg van Gouden Dageraad die marktkraampjes van mensen zonder (verblijfs)vergunning kort en klein trapt op een markt in Rafina bij Athene op 7 september 2012. De neonazi's terroriseren de immigranten in het land (uitzending Nieuwsuur vanaf 15:50). Franse identitairen molesteerden een kebabzaak in Lyon op 14 mei 2011 (video 0:21).

Zie ook m'n blognotities:
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af
Wilders' vriend Dewinter omarmt fascistische 'identitairen' en racistische American Renaissance
Korwin-Mikke en Gražulis, twee van de oprukkende politieke hysterici in Europa

Waarom de 'identitairen' neofascisten zijn, beste Joost Niemöller
Oorlogsverklaring neofascistisch Identitair Verzet
Griekse Gouden Dageraad is echte nazi-partij - memo voor de pers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten