blogspot visitor

30 mei 2013

Maiwand al-Afghani promoot 'topstrateeg' Al-Qaida

Met 12 updates: zie kader hieronder. Eerder verscheen 'Maiwand al-Afghani is spreekbuis van terroristen'.Update: Al-Afghani betoont zich een al dan niet zelfbenoemde talibanpion. Zie de laatste noot onder deze blog. Hij maakt onder meer reclame voor een verklaring van de taliban van 25 mei j.l. over een aanval op een ISAF-vestiging van de NAVO in Kabul. Het zou kunnen dat daar Nederlandse militairen - gestationeerd in Kabul van 15 juli dit jaar tot 15 januari 2014 in het kader van de politietrainingsmissie - aanwezig zullen zijn voor beraadslagingen.

Update 2: Al-Afghani is 31 mei zelfs zo hondsbrutaal om videoboodschappen van wijlen topterrorist Anwar al-Awlaki op zijn Facebook-pagina te zetten ('Vertrouw nooit de ongelovigen!'); vergezeld van een lachwekkende disclaimer; zie screenshot onderaan.

Update 3: In 2011 schreef Al-Afghani op het forum van Marokko.nl [screenshot]: 'Als het waar is dat Sheikh Anwar Al-Awlaki gedood is door de kufaar, dan is hij shaheed inshallah en moge Allah (subhanna wa ta'allah) hem het hoogste rang in het paradijs geven.' Hij biedt zijn publiek per tweet (1 juni) [screenshot] een link aan naar het 'complete audio-archief' van Al-Awlaki.

Update 4: Al-Afghani heeft 11 mei op zijn Facebook-pagina een video van Tauhid geplaatst [screenshot] met 'mujahid Abu Usama Al-Gharib', de terroristische oprichter van Millatu Ibrahim, vanuit de Turkse gevangenis waarin deze zware jongen momenteel verblijft. Valt samenwerking met hem onder Artikel 137d, Lid 2? Tauhid is volgens Die Welt de opvolger van Millatu Ibrahim.

Update 5:  Al-Afghani juicht in een tweet van 29 mei over 'winnende' Boko Haram, de afslachters van christenen in Nigeriaanse kerken (screenshot zie onderaan).

Update 6: Al-Afghani loodst zijn volgers per tweet op 1 juni [screenshot] naar een video getiteld 'Bin Laden warns Europe'. Staat ook op z'n Facebook-pagina.

Update 7: Al-Afghani post op zijn Facebook-pagina (4 juni) [screenshot] een video van Younus Abdullah Mohammed, de bekeerling Jesse Curtis Morton van Revolution Muslim die in de VS een gevangenisstraf van 11,5 jaar uitzit, omdat hij de makers van een tv-satire (South Park) met Mohammed in een berenpak ernstig heeft bedreigd, inclusief publicatie van hun woonadressen. 'Moge Allah hem bevrijden', aldus Al-Afghani.

Update 8: Al-Afghani roept 'God is groot' bij het linken op zijn Facebook-pagina (8 mei) [screenshot] naar een artikel over de toeloop van strijders naar de terroristische, aan Al-Qaida gelieerde organisatie Jabhat al-Nusra in Syrië.

Update 9: Al-Afghani haalt Ayman al-Zawahiri, 'de leider van Al-Qaida', aan als bonafide autoriteit (video vanaf 1:20, interview in april), over een schijnbaar onschuldig onderwerp (media). Al-Afghani haalt dit trucje vaker uit om (de visie van) terroristen te 'normaliseren' en het maatschappelijk debat in te smokkelen. Op z'n Facebook-pagina (10 mei) [screenshot] presenteert Al-Afghani een pr-video met Bin Laden en Zawahiri. Iemand merkt op dat zulks in de VS strafbaar zou zijn. Is dat zo?

Update 10: Al-Afghani's Salafimedia (5 juni) biedt [screenshot] een verheerlijkende video aan over 'mujahid' Sulayman al-Faris alias John Walker, een tot 20 jaar cel veroordeelde terrorist die vocht voor de Taliban.

Update 11: tevens op Salafimedia (5 juni)  [screenshot] een angstaanjagende video van en een steunbetuiging voor de in België tot 18 maanden cel veroordeelde extremist Fouad Belkacem alias Abu Imran.

Update 12: Al-Afghani verwijst op Facebook (6 juni) [screenshot] naar de video 'The flag of tawheed'. Telkens volgt na een foto van een vermeende vijand - zoals Obama [screenshot] - het beeld en geluid van een zware bomexplosie. Dit lijkt mij een doodsbedreiging aan het adres van een bevriend staatshoofd. 'Terroriseer de Duitsers in hun huizen. Ruk op naar het Westen als een wervelstorm' (video 3:40). 'Laat het bolwerk van de ongelovigen schudden' bij een foto van de paus gevolgd door een bomexplosie (3:45). 'De vlag van Al-Qaida wappert overal' (4:05).

De Nederlandse politiek zou eens moeten nadenken over het verbieden van Al-Afghani's Millatu Ibrahim & Salafimedia.nl, in navolging van de wijze beslissing van Duitsland.

Het blijft me verbijsteren dat een godsdienstwaanzinnige blaaskaak die jongemannen stimuleert zich dood te vechten in Syrië[*] en die unverfroren reclame maakt voor Al-Qaida - ik wees daar eerder al op - door de voltallige Nederlandse media niet hetzij wordt genegeerd, hetzij uitermate scherp en grondig wordt ondervraagd. En daarna in zijn sop mag gaarkoken onder een toeziend oogje van de AIVD.

Enne... wordt het misschien ook eens tijd dat elke zichzelf respecterende Nederlandse moslim Al-Afghani per direct links laat liggen (als publiekelijk afstand nemen teveel gevraagd is)?
Te beginnen met broeder Al-Khattab, een prediker uit de aan de Blauwe Moskee[1] in Amsterdam verbonden dawah-beweging, die eergister aan Al-Afghani liet weten, na diens optreden bij Knevel & Van den Brink: 'Moge Allah je beschermen en zegenen met standvastigheid en al je wensen vervullen!'

Gistermiddag nog, koud een paar dagen na het slagerswerk in Woolwich, deed Maiwand al-Afghani enthousiast bovenstaande reclame-tweet voor Al-Qaida-kopstuk Abu Musab al-Suri. Verbluffend genoeg noemt Al-Afghani deze man onomwonden een 'topstrateeg' van het door Osama Bin Laden opgestarte terreurnetwerk; en spoort hij zijn publiek aan te kijken naar een video waarin de visie van deze Mustafa bin Abd al-Qadir Sitt Maryam Nasar (dat is zijn echte naam) uitgebreid aan bod komt; in het Arabisch, dus helaas voor mij onverstaanbaar[2]. In zijn 1600 pagina's tellende boek - hij verslaat de haatturf van Anders Breivik dus met een marge van 100 pagina's - The Global Islamic Resistance Call (Da'wat al-muqawamah al-islamiyyah al-'alamiyyah) schrijft Nasar:
'[...] het volgende stadium van de jihad zal zich kenmerken door terrorisme door individuen of kleine autonome groepen [Nasar noemt dit "weerstand zonder leiders"; K] dat de vijand zal afmatten en het terrein geschikt zal maken voor het meer ambitieuze doel van oorlogsvoering langs "open fronten". [...] zonder confrontatie in het veld en het grijpen van de macht over het land, kunnen we geen staat stichten[3], wat het strategische doel is van het verzet.'
Wie de kop boven mijn voornoemde blog - 'Maiwand al-Afghani is spreekbuis van terroristen' - ondanks mijn uitvoerige toelichting toch te kort door de bocht vond, moet de tweet, de video (screenshot van het slot zie hieronder) en dit tekstfragment eens goed op zich laten inwerken. 'Terrorisme door individuen'... - zie Frankfurt, Boston en Londen.
 
What's next? Een skinhead in zwart T-shirt met witte hakenslang die bij Pauw & Witteman reclame maakt voor de 'strijd' van Gouden Dageraad, de partij die niets anders wil dan een vreedzame samenleving? Een goedprater van de acht moorden op Duitse burgers van buitenlandse komaf door de NSU, de groep die immers met hart en ziel opkomt voor de gewone man? Een woordvoerder van Stormfront over de hernieuwde internationale ambities van neonazi's? Stout en toch gezellig keuvelend met Neerlands tot borreltafelniveau afgezakte 'topjournalisten'?

Of dat toch maar niet? Maar waarom dan wel een zitbankterrorist van Afghaanse origine in het zonnetje zetten van de studiolampen en praatjes laten verkopen in de krantenkolommen[4]? Zou dat misschien iets met een raar soort racisme te maken hebben - iets als Arabisch-aapje-kijken?

Het zal mij benieuwen hoe geinig dat blijft, als er - ik hoop natuurlijk zeer dat dit niet zal gebeuren - weer een dode valt in de straten van Nederland, in het verlengde van de bloeddoorlopen islamistische agitprop van talibanpion[5] Al-Afghani.

Slotbeeld van de door Al-Afghani gepromootte video.

Dit artikel is t/m 6 juni aangevuld en gecorrigeerd.

Later toegevoegd:

Rapport Gateway to Terror: Anjem Choudary and the al-Mulhajourn network
Door Nick Lowles & Joe Mulhall, Hope not Hate, november 2013

Vlamingen helpen bij onthoofding in Syrië
Door Mark Eeckhaut, De Standaard, 7 juni 2013

België wil Europese aanpak Syriëstrijders
Nu.nl, 7 juni 2013

Noten

[*] Toegevoegd 3 juni 2013: uit een artikel van Hassan Bahara in De Groene Amsterdammer (op moment van dit schrijven te lezen op Maiwand Al-Afghani's Facebook-pagina) blijkt dat de bekeerling Victor Droste alias Zakariya al-Hollandi, vriend van de bekeerling Dennis alias Abdelkarim Honing[#] - die weer goede maatjes is met Al-Afghani, in het bijzonder wat betreft de strijd in Syrië - nadrukkelijk heeft gekozen voor Jabhat al-Nusra, de aan al-Qaida gelieerde jihadistengroep die sinds januari 2012 in Syrië meevecht. Hoogleraar contraterrorisme aan de Universiteit Leiden Edwin Bakker signaleert dat de Syrië-gangers niet afreizen om de democratie te verspreiden, maar om van het land een islamitische staat, een kalifaat te maken. Ziedaar het type jihad dat Al-Afghani bevordert. Toegevoegd 4 juni: Het zal mij benieuwen of het gaat vallen onder het soort terrorisme dat de Tweede Kamer vandaag heeft aangemerkt als grond voor verlies / ontneming van het Nederlanderschap.

[#] Later toegevoegd: Honing is inmiddels gederadicaliseerd. Met journalist Nikki Sterkenburg schreef hij het boek Ongeloofwaardig. Hoe ik mezelf radicaliseerde – en daar weer van terugkwam (2014).  

[1] Wel moet in dit verband worden opgemerkt dat imam Yassin Elforkani van de Blauwe Moskee heeft gewaarschuwd namens het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) tegen ronselpraktijken voor de jihad in Syrië. En dat over vechten in Syrië ook een afwijzende verklaring is afgelegd door de Haagse salafisten van Al-Yaqeen.
Toegevoegd juni 2013: zorgelijk is dan weer dat een andere islamitische eindtijd-prediker, Jalal ibn Saeed, een naar Engeland verhuisde Amerikaan - evenals Al-Afghani geboren in Afghanistan - wordt binnengehaald door de Nederlandse dawah-beweging, ook in de Blauwe Moskee. Evenals Al-Afghani steunt Saeed de Taliban.


[2] Het zou 'leuk' zijn als iemand die de taal spreekt, een samenvatting zou willen publiceren van wat Nasar te berde brengt en van de algehele strekking van de video, waarin onder meer naargeestige beelden zijn te zien van jongetjes die worden gehersenspoeld op een koranschool (madrassa) of iets dergelijks. Linksonder in beeld staat het adres van een Facebook-pagina, dat ik nog niet heb kunnen thuisbrengen. Ook daar - als die pagina nog bestaat - is wellicht interessante informatie uit te halen.

[3] 'Oorlogsvoering langs open fronten' - Syrië. 'Staat stichten' - in een dubbelinterview met Maiwand al-Afghani en Abdelkarim Honing prijst de laatste de conferentie 'Het is tijd voor Khilafah' van Hizb ut-Tahrir als volgt: 'Je ziet nu dat Hizb ut-Tahrir doorheeft - en dat is logisch, want dat hebben wij ook en dat hebben we allemaal - hee, jongens, er komen nu openingen, in Syrië bijvoorbeeld, daar ligt een kans.' De gekte gaat dus echt zover dat extremistische Nederlandse bekeerlingen zij aan zij met dito beroepsmoslims denken dat in Syrië de eerste meters kunnen worden gemaakt van een uiteindelijk wereldwijd kalifaat.


[4] Er zijn tenminste twee verzoeken gekomen vanuit de redacties van grote kranten.
NRC Next-columnist Arjen van Veelen wil Al-Afghani eens met een 'andere insteek' benaderen, namelijk met de vraag
'hoe het is om als moslim onder niet moslims te wonen en te studeren'. Waarom dat in godesnaam uitgerekend bespreken met een fundamentalistische aanprijzer van terroristen die zich voordoet als vredesapostel?
Op 31 mei kwam op Al-Afghani's Facebook-pagina een verzoek binnen van Anna van den Breemer van de Volkskrant-rubriek 'Het Duel'. Zij nodigt hem uit een tegenstuk te schrijven op een betoog van Ibrahim Wijbenga (wiens naam ze trouwens verkeerd spelt als 'Wijbinga', Al-Afghani's naam schrijft ze foutloos) met de strekking: 'Jullie interpretatie van de islam vormt een gevaar voor de samenleving en de moslimgemeenschap'.
Te veel eer. De man verdient het niet om gratis ruimte te krijgen op gerenommeerde podia; of om op gelijke hoogte te worden geplaatst met Wijbenga (een verstandige moslim). Toevoeging 2 juni:
Wijbenga twitterde op 1 juni over de onrust in Turkije: 'Erdoğan, ga er maar met de lat overheen!' Geen sarcasme, gezien een eerdere retweet van hem en navolgende tweets, waarin hij de demonstranten en bloc wegzet met 'hoog Ergenekon-gehalte', 'Alevieten onder linkse partijen' en met het 'Syrië-beleid'. Getverdemme. En weer een kleine illusie armer [einde toevoeging].
Toevoeging 1 juni:
Tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant noemt het 'doodeng' dat Al-Afghani bij Knevel & van den Brink mocht optreden. Over het binnenhalen in zijn eigen krant heb ik hem niet gehoord. Mogelijk zit Patrick Pouw van de bundel Wtf? Volwassen worden na 11 september (2011, co-auteur Hassan Bahara) achter het uitnodigen van Al-Afghani bij Knevel & Van den Brink. Pouw is als redacteur verbonden aan dat programma. Hij schreef eerder een boek over orthodoxe moslims; mijn indruk is dat hij erg neigt naar overlopen van begrip. Pouw twitterde op 1 juni: 'In de Volkskrant schrijft @jpgeelen dat het doodeng is dat nobody @maiwandafghani in #kvdb een podium kreeg. Ondertussen nodigt diezelfde Volkskrant @maiwandafghani uit voor een opiniestuk. Maar daar gaat @jpgeelen vast een stokje voor steken. Zeg, @annavdbreemer je moet @maiwandafghani geen podium geven op jullie onvolprezen opiniepagina, hoor, da's 'doodeng' volgens @jpgeelen' [einde toevoeging].


[5] Al-Afghani maakt ook geestdriftig reclame voor aanvallen en overwinningen van de taliban in zijn geboorteland en van Boko Haram in Nigeria, die vele christenen hebben vermoord bij brute overvallen op kerken; zowel op zijn Facebook-pagina als op Twitter (screenshots zie hieronder).

De keuze van de (voor)naam 'Maiwand' verwijst hoogstwaarschijnlijk direct naar de begintijd van de taliban, gezien deze informatie over de taliban in de wikipedia:
'In the beginning the Taliban numbered in the hundreds, were badly equipped and low on munitions. Within months however 15,000 students arrived from the madrassas in Pakistan. The Taliban's first major military activity was in 1994, when they marched northward from Maiwand and captured Kandahar City and the surrounding provinces, losing only a few dozen men.'
Interessant detail in het licht van de beelden van een koranschool in de boven besproken video over Al-Qaida-topstrateeg Nasar is dat de eerste troepen van de taliban kennelijk regelrecht marcheerden uit de madrassa's van Pakistan. Ik kom in de verleiding erover te speculeren dat
Shabir Burhani (zo heet Al-Afghani eigenlijk) in zijn heel vroege jeugd op een madrassa is gehersenspoeld. Maar wellicht was hij toen nog te jong; en heeft hij deze schone taak in Nederland zelf ter hand genomen.
De man is een talibanpion op het verkavelde schaakbord Nederland. Toch echt iets voor de AIVD om uit te zoeken of het hoofdzakelijk copycat-branie is, of dat er sprake is van een 'grootmeester' in het buitenland.

Illustraties van boven naar beneden:
- Facebook-berichtje over video 'islamic emirate of Afghanistan' (taliban);
- Facebook-berichtje over verklaring taliban;
- deel officiële taliban-website, waarnaar Al-Afghani verwijst in:

- tweet over een verklaring van de taliban van 25 mei j.l. over een aanval op een ISAF-vestiging van de NAVO in Kabul; denkbaar dat daar Nederlandse militairen - gestationeerd in Kabul van 15 juli dit jaar tot 15 januari 2014 in het kader van de politietrainingsmissie - aanwezig zullen zijn voor beraadslagingen;
- tweet: 'De overwinning is op komst in Khorasan (Afghanistan)', met link naar artikel op taliban-website;
- tweet: 'De Nigeriaanse mujahideen zijn aan het winnen!', met link naar artikel over Boko Haram op site van het Iraanse PressTV;
- Facebook-berichtje videoboodschap van wijlen topterrorist Anwar al-Awlaki; 
- totaal ongeloofwaardige, lachwekkende disclaimer;
- tweet op 1 juni [screenshot] een video getiteld 'Bin Laden warns Europe';

- Video op Facebook [screenshot] waarin telkens na foto van veronderstelde vijand van de islam - zoals Obama, of de paus - beeld en geluid van een zware bomexplosie volgt.  

Zie ook m'n blognotities:
Maiwand al-Afghani is spreekbuis van terroristen
Van verkrachte jongen tot gewelddadige godsdienstfanaat
We moeten de moed hebben verspreiders van haat te bestrijden

En:

Maiwand de Thuisblijver profiteert van weinig kritische aanpak
Door Carel Brendel, 29 mei 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten