blogspot visitor

03 mei 2013

Bedenker vleeskeuring van naakte vrouwen in tv-show duikt weg voor kritiek

Denen beoordelen blote vrouwen
WTF / The Sun, 2 mei 2013

[...] Critici bestempelen de show, die 'Blachman' heet, als seksistisch en een vernedering voor het vrouwelijke geslacht [zeer terecht; K]. Volgens The Sun vindt Blachman, een kale jazz-muzikant, zichzelf echter een genie.

Thomas Blachman stelt dat de denigrerende vleeskeuring nodig is omdat de Deense man een doetje is geworden. Wat een eikel! En ja... natuurlijk zijn er weer vrouwen die vol overgave meespelen met het minachtende seksistische spelletje; en natuurlijk zullen de vrouwen-tot-hun-lichaam-reducerende seksisten dit weer aanvoeren als zogenaamd 'bewijs' dat er niks mis is met hun benadering. Alsof ook vrouwen niet hartstikke fout kunnen zitten! 

Let ook op het optreden van Blachman in een van de afleveringen van de Deense versie van de X-factor (video vanaf 2:30): de man is duidelijk een vreemdsoortig nationalistisch agitatortje in de dop.

In zijdelings verband:

Wannabe MILFS slaan de plank mis
Door Joyce Brekelmans, Joop, 3 mei 2013

Later toegevoegd: de Nederlandse filosoof van Deense komaf Stine Jensen, toch al geen hoogvlieger, blameert zichzelf door de platte vleeskeuring van Blachman goed te praten en er zelfs Rembrandt bij te halen. Tot zover het denkvermogen van Jensen.

Zie ook m'n blognotities:
'The milk maids': vrouwelijke zelfvernedering
Schaamhaar scheren = bacteriën amuseren
'Verlicht seksisme' drukt vrouwen opnieuw op hun  lichaam 
Alle siliconenborsten mogelijk riskant
Onze obsessie met magere modellen verwoest vrouwen 
Opkomst 'Gonzo Porno' is jongste blijk van Amerika's culturele Apocalyps
Culturele explosie: het maakbare lichaam
Vals feminisme
Westerse vrouwenbesnijdenis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten