blogspot visitor

27 mei 2013

We moeten de moed hebben verspreiders van haat te bestrijden - zoals in ons land 'revolutie030'

Deze video waarin Osama Bin Laden wordt verheerlijkt is een van de vele haat zaaiende filmpjes die voor een moslim-publiek in ons land, voorzien van Nederlandse ondertiteling, online zijn gezet door 'revolutie030'. 'Oh Usama! Gezegend is hij die Jihad zal doen aan jouw zijde [...]' (16:12).

We must have the courage to confront the preachers of hate
The Telegraph [niet 'mijn krant' maar goed artikel], 25 mei 2013

---

Wel natuurlijk 'gelijke monniken, gelijke kappen': ook haatpraat van de English Defence League en andere neofascistische groepen, op de eerste plaats de Gouden Dageraad in Griekenland, waar mogelijk strafrechtelijk aanpakken. Zo mogelijk ook haatblogs als het beruchte Gates of Vienna, waar onder een flinterdunne juridische disclaimer de geesten rijp worden gemaakt voor een burgeroorlog tegen en genocide op moslims. Schandalig genoeg blijft Geert Wilders naar deze blog linken.

In ons land frustreren trouwens niet op de laatste plaats rechtse of rechtsige vrijheid-van-meningsuiting-fundamentalisten het concreet tegengaan van het (in)direct bedreigen van bijvoorbeeld homoseksuelen en afvalligen door figuren als Haitham al-Haddad en natuurlijk door clubjes als Shariah4Holland en andere verspreiders[*] van jihadistische en geweld verheerlijkende video's. Ene 'revolutie030' doet dat zeer vasthoudend via Youtube.com/Islam4NL, IslamforNL en NLIslamMedia (hij maakt telkens nieuwe kanalen aan als YouTube oude sluit wegens schending van de gebruiksvoorwaarden). De AIVD en het ministerie van Justitie zouden werk moeten maken van dergelijke figuren. De persoon of club 'revolutie030' is overigens al eens gewaarschuwd door de moderator van Marokko.nl wegens antisemitische opmerkingen - zie ook de tekst op zijn profiel - en sinds oktober vorig jaar niet meer (tenminste niet onder die naam) op dit forum actief.

Noot

[*] Zie tevens de Facebook-pagina van Ansaar Al-Sharia NL, waarop video's van onder meer Al-Qaida in Noord-Afrika en van de Taliban worden gepost. En het Youtube-kanaal Alnarweeg92 (heden 1225 abonnees en 235.927 videoweergaven). Verder de al genoemde Islam4NL, IslamforNL en NLIslamMedia met veel minder kijkers.
En zie mijn follow-up blognotitie over Maiwand al-Afghani van Millatu Ibrahim, de man achter Salafimedia.nl.


Zie ook:

Woolwich aftermath: Home Secretary Theresa May threatens ban for online radical Islamists - even those who don’t advocate violence
Door Nigel Morris, The Independent, 27 mei 2013

The Growing Extremist Presence on Twitter Highlights a Serious Issue
Door Rupert Sutton (van Student Rights), Huffington Post Blog, 26 juni 2012

Anti-Muslim reprisals after Woolwich attack
Door Ben Quinn en Conal Urquhart, The Guardian, 23 mei 2013

Vijandigheid van de overheid houdt verbondenheid met terroristen in stand
Door Jacco Pekelder, Historisch Nieuwsblad, maart 2005

[Je hoeft deze analyse, die ik vaker ben tegengekomen ook uit de mond van Duitse politici uit de periode van de Rote Armee Fraktion, niet van a tot z te slikken, om er wel door aan het denken te worden gezet en daardoor te emotionele reflexen en navenant te simpele (schijn)oplossingen te helpen voorkomen; er zit m.i. zeker een grote kern van (pragmatische) waarheid in de stelling dat je als maatschappij bewust de 'gewone moslim' niet (verder) van je moet vervreemden, want dat werkt sympathie en stille steun voor extremisten en zelfs terroristen alleen maar in de hand; vermijd dus een 'generieke harde aanpak' en week de 'Umfeld' los van de harde kern van geweldplegers - bijvoorbeeld gezien: 'Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden'; K]

Britse antifascisten trekken op met islamextremisten
Harry's Place, 31 mei 2013

Dit artikel is aangevuld op 28 mei 2013.

Verder m'n blognotities:
Maiwand al-Afghani is spreekbuis van terroristen
Maiwand al-Afghani promoot 'topstrateeg' Al-Qaida 
Het antwoord van 'links' op Wilders - een gratis advies [met name punt 7.]
Vrouwelijke zelfvernedering: 'Boerka's voor sharia'
Veel jonge moslims blijven extremisten adoreren
Shariah4 is net een parodie op Al Qaida 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten