blogspot visitor

27 april 2013

Baas tv-station waarop meisje van negen huwbaar wordt genoemd, spreekt over 'gelukkig gezinsleven' op Islamitische Universiteit Rotterdam

En sjeik Jassem al-Mutawa van Iqraa TV suggereert persoonlijk - met een lach, aan de hand van een passage over het dierenrijk in de Hadith - dat een overspelige vrouw behoort te worden gestenigd.
Een glimlachende Jassem (ook wel gespeld als 'Jasem') al-Mutawa maakt met een uitstapje naar het dierenrijk duidelijk (vanaf 00:43) dat voor een vrouw die vreemd gaat steniging de natuurlijke straf is.Al-Mutawa laat met behulp van inzichtelijke tekeningetjes zien dat in het algemeen een man eerst denkt en dan spreekt, terwijl een vrouw eerst spreekt en dan denkt. Sowieso is de man een denker, aldus de sjeik, en de vrouw een kletser.


De voorzitter van de antisemitische Saoedische satellietzender Iqraa TV, Jassem al-Mutawa (Koeweit), zal op 4 mei aanstaande spreken op[1] de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR). Al dan niet toevallig op de dag dus dat we de nazi-gruwelen, waaronder de holocaust, herdenken. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de studentenverenigingen Iqraa (zie ook hier) en De Tulp en door de Ettaouhid Jongeren Commissie (zie ook hier)[2]. Al-Mutawa is mogelijk langer in Nederland, want Ettaouhid organiseert een achtdaags studiekamp van 27 april tot 4 mei waarbij zijn persoon centraal staat [screenshot]. Dat Iqraa TV in Nederland geen onbekend fenomeen is, bewijst ook een opmerking van de bekeerling Noureddine Steenvoorden van Wij Blijven Hier: "Mijn islamitisch[e] 'adoptieve' familie heeft meestal een combinatie van RTL Nieuws en Iqra[a] aanstaan."
In The Muslim 500 (lijst invloedrijke moslims, 2012) staat Al-Mutawa vermeld onder 'Media'.

In programma's van Iqraa TVwordt onder meer geciteerd - zie MEMRI-clips - uit de infame, antisemitische Protocollen van de Wijzen van Zion; wordt betoogd - zie hier of hier - dat de islam geen minimumleeftijd kent voor meisjes om te trouwen en dat Mohammed 'seks had' met Aisha toen ze negen werd[3]; dat een vrouw die vreemd gaat steniging boven het hoofd hangt (zie video hierboven); dat de dag zal aanbreken dat de islam weer zal heersen over de wereld; dat Joden eenvoudig zijn te disciplineren door met een stok naar ze te zwaaien; dat zelfmoordaanslagen in Tel Aviv in orde zijn en dat vrouwen en kinderen daarbij mogen worden gedood; dat offensieve jihad geoorloofd is om 'onze' manier van leven op te leggen; dat conform de sharia om goede redenen handen worden afgehakt; dat wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen niet tegelijk kunnen praten en iets onthouden; dat Westerse 'beesten' gekleurd ondergoed dragen om hun vuiligheid te verbergen; dat vrouwen alleen kunnen slagen in de politiek als mannen ze omringen; dat Joden apen en varkens zijn (aldus een klein meisje in de studio); dat Joden het karakter van varkens hebben; dat Joden de wereld haten en dat de wereld hen haat; dat terrorisme in de zin van de koran geen geweld is; dat elke daad of gedachte die in strijd is met de koran, een vorm van terrorisme is; dat een vrouw zich in bed moet voegen naar de verlangens van haar man; dat het verspreiden van de islam met behulp van het zwaard somtijds gepast is; dat mensen die totale gelijkheid tussen man en vrouw willen, criminelen, afvalligen en vijanden van de islam zijn (of op z'n best onwetenden); dat 9/11 door tegenstanders van de islam is gefabriceerd; dat een vrouw die 'rebelleert' tegen haar man of die 'niet goed' is, door hem mag worden geslagen (met mate); dat een man eerst denkt en dan spreekt, terwijl een vrouw eerst spreekt en dan denkt (zie video hierboven); dat je in het Westen niet eens iets goeds mag zeggen over Hitler; dat alle instellingen in het naoorlogse Irak zijn gecreëerd door de Joden; dat alle Joden hetzelfde zijn; en (in een gedicht) dat de Joden de kop van de slang zijn.

Al-Mutawa, die zijn tv-kanaal profileert als 'veilige haven voor de moslimfamilie', zal in[1] het educatieve centrum van 'vrede, dialoog en een goede integratie in Nederland' van rector Ahmet Akgündüz zijn licht laten schijnen over 'een gelukkig gezinsleven'[4]. Hoe een piepjong meisje zich dient te schikken naar de lust van haar echtgenoot, die haar mild mag meppen als ze tegen zijn wensen protesteert? Hoe de heer des huizes zijn kinderen geduldig uitlegt dat hun moeder weer eens wartaal uitslaat, omdat zij als vrouw nu eenmaal eerst praat en dan denkt en zelfs niets kan onthouden van wat ze aan het zeggen is? Dat moslims die zich inzetten voor gelijke rechten voor de vrouw misdadigers en afvalligen zijn? Dat een vrouw die seks heeft buiten het huwelijk aan gort mag worden gegooid?
Een gelukkig gezinsleven onder de slagschaduw van de doodstraf...

Werkelijk, als de islamitische man à la Al-Mutawa een veilige haven biedt voor vrouwen en kinderen, dan moet kapitein Ahab - ik kom in de verleiding te schrijven: captain Arab[5] - voortaan worden gezien als de zorgzame hoeder van de bemanning op zijn schip; en de Jood als de Moby Dick in het realistische wereldbeeld van de nadenkende ♂-moslim.

P.S. Wat bezielt toch de jongeren van studentenverenigingen als Iqra, De Tulp, Avicenna en ISA om in ons land een islam uit de koker van reli-fascistische Saoedi-Arabische wahabisten dan wel salafisten te bevorderen? Krijgt men er soms geld voor? Is er sprake van een succesvolle infiltratie & indoctrinatie die bij veel op zich goedwillende moslims onder de radar blijft? Of radicaliseert men zelf van harte - en waarom dan?
Hoe dan ook: het wordt tijd dat in ons land een equivalent wordt opgericht van de alterte club Student Rights. Naamsuggestie: Studenten voor Mensenrechten.

Dit artikel is uitgebreid op 28 april.

Zie ook (lezenswaard stuk van een Pakistaanse moslim):

Saudi-funded TV channels continue to radicalize Muslim youth
Door Abdul Nishapuri, LUBP, 30 november 2011

[...] a sincere warning to all those persons who are allowing themselves and/or their family members to be exposed to and brainwashed by the Saudi-funded TV channels: you might have a future Faisal Shahzad, Major Nidal Hasan or Muhammad Ata currently being groomed right within your own house.  Through your subscription or donation to the Saudi-funded TV channels, you may be, at least indirectly and subconsciously, contributing to the spread of Al Qaeda, Taliban and Saudi-ization of moderate Muslims. It is time to reflect on ways to discourage and impede the ongoing Saudi-ization (Wahhabi-ization) of moderate Muslim youth.

Later toegevoegd:

Al-Mutawa draait niet alleen het bekende, kwalijke riedeltje af dat een man zijn echtgenote 'niet hard' mag slaan, maar voegt daaraan toe dat volgens de koran een vrouw die lijdt aan 'masochisme' door haar man 'hard' mag worden geslagen, omdat dit haar zal genezen.

Noten

[1] De bijeenkomst wordt niet georganiseerd door de Islamitische Universiteit Rotterdam, althans staat niet aangekondigd op de website van de universiteit. Aanvulling 7 mei: op een foto van de bijeenkomst prijkt pal achter Al-Mutawa als grootste logo dat van de IUR; gaat de rol daarvan dan toch verder dan het faciliteren van ruimte? Ik zou het niet weten.

[2] Mij is onbekend of Iqraa TV en/of studentenvereniging Iqra is gelieerd aan de Iqra Foundation, met een gelijknamige uitgeverij. De gelijkluidende namen zeggen niets, want iqra betekent 'lezen' - een erg algemeen woord dus. Ettaouhid[#] en studentenvereniging Iqra ondersteunen geldinzameling in verband met de burgeroorlog in Syrië en voor Somalië, zoals hier en hier: 'tweederde van de opbrengst gaat naar Islamic Relief'. Islamic Relief, beschuldigd van banden met terroristen, organiseert lezingen van haatbaarden. Op de Facebook-pagina van Ettaouhid staat onder de 'Vind ik leuk's' de Facebook-pagina van de rabiate antisemiet, homohater en verdediger van het afhakken van handen Abdurraheem Green. Op het Youtube-kanaal van Ettaouhid staan twee video's met de extremist Hamza Tzortzis en een met Remy Soekirman van de salafistische club Dar-al-'Ilm. Soekirman komt kort in beeld in een promotiefimpje van Ettaouhid. In 2011 bracht Ettaouhid 'trots' een lezing van Tzortzis op een locatie van de Erasmus Universiteit [screenshot]. Een andere activiteit was een lezing van 'usthad' ('meester') Mohamed Araab. Mijn vluchtige indruk, afgaand op de Facebook-vrienden, is dat De Tulp deels een Turks-Nederlandse inslag heeft - evenals de Islamitische Universiteit Rotterdam; Ettaouhid lijkt Marokkaans-Nederlands van oorsprong. [Deze alinea is aangevuld op 3 mei.]
[#] De 'hadith van de dag' op de website van Ettaouhid is op moment van dit schrijven: 'Laat hij die gelooft in Allah en de Laatste Dag het goede zeggen of anders zwijgen.'
[3] De Saoedische geestelijke Muhammad Al-'Arifi zegt in een Iqraa-programma: '[...] Hoe oud was Aisha toen de profeet Mohammed met haar trouwde?' Een lid van een panel van Saoedische jongeren antwoordt: 'Ze was zeven.' Al-'Arifi: 'En hoe oud was ze toen hij seks met haar had?' Panellid: 'Veertien.' Al-'Arifi: Veertien? Nee, ze was negen. [...] Als het meisje er lichamelijk en geestelijk op is gebouwd te trouwen, dan is het prima dat ze trouwt; de islam stelt geen minimumleeftijd voor het huwelijk van een meisje.'

[4] Een gelukkig gezinsleven zit er volgens Al-Mutawa in elk geval niet in voor een moslima die wil trouwen met een niet islamitische man (gesteld dat hij zich niet wil bekeren tot haar geloof): zo'n huwelijk is volgens hem sowieso verboden; wel mag een islamitische man trouwen met een niet-moslima; - Al-Mutawa voert daarvoor een seksistische drogreden aan.

[5] Voor wie meent dat dit grapje racistisch is: Arabieren vormen geen ras, maar een culturele min of meer eenheid. De kwinkslag 'captain Arab' is niettemin 'fout', omdat er ook miljoenen christelijke Arabieren zijn, enkele duizenden Joodse Arabieren, en onbekende aantallen Arabieren met andere levensbeschouwingen en/of die niet godsdienstig zijn, althans niet uit innerlijke overtuiging.

Zie ook m'n blognotities:
Heeft Ahmet Akgündüz de zegen van Rudolf Steiner? Triodos Bank financiert Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR)
Haitham al-Haddad propageert huwelijkse pedoseks
Veel jonge moslims blijven extremisten adoreren
De Jodenhaat van de invloedrijke Salman al-Awdah
Seksuele prooi in Saoedi-Arabië
Dar-al-'Ilm, bruggenhoofd van Saoedische sharia

Tags: Jasem al-Mutawa, Iqra TV, Peace TV, propaganda, antisemitisme, misogynie, misogyne, vrouwenhaat, patriarchaal, theocratisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten