blogspot visitor

26 maart 2012

Wilders blijft linken naar genocide-blog Gates of Vienna


Illustratie: bewerkte foto boven een stuk over gewapend burgerverzet op de blog Gates of Vienna. Zevende van links: Geert Wilders. Uiteraard is dit politieke satire. Ik beschuldig Wilders niet van het expliciet oproepen tot geweld of het plegen van geweld.

Arabist en publicist Eildert Mulder[1] vermeldt in zijn boek Anders Breivik is niet alleen (digitaal hier verkrijgbaar) dat op de extreemrechtse blog Gates of Vienna wordt gedroomd van een genocide op moslims. In een gesprek op de EO-radio zegt Mulder dat een lezer hem daarop heeft gewezen. Waarschijnlijk ben ik dat geweest: ik heb Mulder toen hij nog aan zijn boek werkte een samenvatting gemaild van een blognotitie over het linken door Geert Wilders naar Gates of Vienna en over de hondsdolle teksten aldaar (speciaal gerubriceerd in de linker kolom van de homepage)[*] van ene 'El Inglés' - een man die trouwens door de meer bekende en door velen bewonderde moslimhater Fjordman wordt geprezen: 'A thought-provoking essay from Inglés, as usual.'

Op Gates of Vienna wordt door deze 'El Inglés' onder een doorzichtige disclaimer ter voorkoming van juridische vervolging - 'the article below is descriptive, not normative' - gewapend burgerverzet tegen moslims en zoals gezegd massamoord op moslims gepropageerd. Voor Geert Wilders echter geen reden om zich verre te houden van dit sinistere haatkanaal. Enkele maanden geleden nog linkte hij vanaf zijn persoonlijke site Geertwilders.nl naar Gates of Vienna: 'On the weblog Gates of Vienna PVV-leader Wilders called Sabaditsch-Wolff[2] a brave woman [...].'[**]

In Trouw van gister maakt Ephimenco zich - met recht - druk om het feit dat een (inmiddels verwijderde) fan-pagina voor Mohammed Merah op Facebook binnen de kortste keren meer dan tweeduizend 'vrienden' had (overigens waarschijnlijk merendeels provocerende pubers). Maar Ephimenco gaat volledig de mist in met zijn opmerking dat Theodor Holman een eenzame provocateur is met zijn steun voor de ideologie van Breivik. Want op extreemrechtse blogs - Geen Stijl en de blogosfeer ter rechterzijde daarvan - regende het steunbetuigingen aan Holman. Ook het boek van zijn mede-publicist in Trouw Eildert Mulder negeert Ephimenco gemakshalve maar even. Wat Ephimenco doet is een stemming makend staaltje selectieve waarneming. De onthutsende coming out van geweld verheerlijkend of tenminste min of meer begrijpend extreemrechts is in volle gang. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de commotie rond Holman duidelijk niet of te weinig meegenomen in zijn recente, geruststellende rapportage (PDF). Update: 'de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Erik Akerboom slaat alarm over de opkomst van blank terrorisme', meldt De Telegraaf (27 maart). Er zijn wapens aangetroffen bij de extreemrechtse groep Vanguard/Ulfhednar in Noord-Holland. Akerboom wijst verder op de moord op vijf Senegalezen in Florence door een neofacist en op de neonazi-moorden in Duitsland van de afgelopen jaren.

Dat Geert Wilders door te linken naar Gates of Vienna geen afstand houdt van een site waar bloeddorstige propaganda wordt bedreven van de walgelijkste soort[3], dáár zal Ephimenco wel nooit één regel van zijn column aan wijden. Trouwens: de hele Nederlandse pers schijnt dit wel best te vinden. Tekenend voor de toestand van ons maatschappelijk debat.

Update augustus 2013: Wilders verwijst wederom vanaf zijn website naar een bericht (over zijn jongste politieke capriolen met neofascisten) op Gates of Vienna.

Update december 2013: Ter gelegenheid van zijn negende jaar persoonsbeveiliging publiceerde Wilders in november een pamflet op Gates of Vienna, waarin hij de tekst van de bekende islamitische geloofsbelijdenis op de vlag van Saoedi-Arabië heeft veranderd in: "De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de koran vergif."
En Wilders onderstreept nog maar eens zijn verwevenheid met Gates of Vienna door uitgerekend daar een brief aan de paus (sic) te publiceren, bericht het NRC. 

Update mei 2014: In 2011 schreef Martin Bosma een uitgebreide lofzang op Gates of Vienna en zijn makers, 'Bodissey' en 'Dymnia': "Gates of Vienna is my daily stop when it comes to news on Islam".

Update maart 2017: Wilders wijst 7 september 2014 op Geertwilders.nl op een vertaalde Tweede Kamer-toespraak van hem op Gates of Vienna.

Aanvulling mei 2017: Wilders publiceert een lang stuk op Gates of Vienna naar aanleiding van de terroristische aanslag in Manchester op 23 mei en retweet daarbij Gates of Vienna [screenshot]. Hij hamert weer zijn hyperbool erin dat "de" islam de oorzaak is en dat het Westen moet worden "gedeislamiseerd". Persvoorlichting van de PVV deed er kond van: "Geert Wilders for Gates of Vienna. Islam is to Blame for Manchester".

Zie ook m'n blognotities:
Wilders' schaduw Bjorn Larsen zit diep in netwerk rond Gates of Vienna
Donner ruikt niet de stront waar hij zelf in staat
Adviseur Wilders: geef ons wapens!
Waarom Wilders een gevaar is voor de rechtsstaat
De PVV achter het masker van vrijheid en fatsoen
Wilders is indirect verbonden met de English Defence League
Geert Wilders werkt samen met exteemrechtse verspreider van complottheorieën over Obama

Noten

[*] Update 2017: de URL en de lay-out van Gates of Vienna zijn al enkele jaren gewijzigd.

[**] Toevoeging augustus 2012: Wilders blijft banden onderhouden met Gates of Vienna, in juli 2012 verwijst hij vanaf zijn site uitvoerig naar een op Gates of Vienna gepubliceerde vertaling van een brief van zijn hand. Screenshot hier; screenshot van pagina met verwijzing op GoV van zijn verklaring over Sabaditsch-Wolff hier.
Toevoeging oktober 2012: onder het pseudoniem van de beheerder van Gates of Vienna, 'Baron Bodissey', gaat de extreemrechtse Amerikaan Edward S. May schuil, woonachtig in Virginia. Zie ook dit artikel.
Toevoeging augustus 2013: May schreef in 2006: 'Europe can wake up now, or it will be jolted out of its slumber later by a knock on the door. Waiting on the other side is an armed man in a uniform, a man of firm purpose, having no qualms and no scruples. He is ready to act at a moment’s notice, and with absolute ruthlessness.' Als dat geen protofascisme is, weet ik  het niet meer.
Toevoeging november 2013: Edward S. May is 'outreach coordinator' van de International Free Press Society (IFPS); penningmeester: Bjorn Larsen (de 'schaduw van Wilders'); 'sergeant at arms': Paul Belien; directeur: Lars Hedegaard; adjunct: Diana West. Larsen en Belien waren betrokken bij een conferentie in Copenhagen in 2009, waaraan voorafgaand Wilders op de Deense televisie zijn beruchte uitspraak deed dat mogelijk tientallen miljoenen moslims uit Europa moeten worden gezet. Let ook op de lijst 'adviseurs', onder wie Roger Scruton. Zie ook een kopie van een artikel in De Morgen (16 februari 2013) op de extreemrechtse blog van E.J. Bron.
Volgens Hope not Hate heeft Larsen (na bemiddeling door de prominente EDL'er Ann Marchini) in samenwerking met Patrick Brinkmann - een rijke Duitser die waarschijnlijk neonazi's heeft gesteund maar later extreemrechtse Israëlische bondgenoten zocht - het optreden van Geert Wilders in Berlijn (2010) geregeld.


[1] Maar helaas geeft Mulder de dolgedraaide Breivik ook enige credits, door bijvoorbeeld - dit moet de gristelijke mannenbroeder in Mulder zijn - te beweren dat Breivik gelijk heeft in zijn gezwatel over 'doorgeschoten feminisme'.

[2] Elisabeth Sabaditsch-Wolff werd door een Duitse rechter veroordeeld tot een boete van 480 euro wegens 'Herabwürdigung religiöser Lehren' - met name omdat zij met zoveel woorden had gezegd dat de profeet Mohammed een pedofiel was. Mijns inziens een onterecht vonnis (deze rechter zou ook bijvoorbeeld Ayaan Hirsi Ali hebben bestraft). Maar daar gaat het hier niet om.

[3] Wilders ideologische vrind Hans Jansen zei trouwens in november vorig jaar tegen de extreemrechtse blog De Dagelijkse Standaard: 'ik heb die man van The Gates of Vienna wel eens een hand gegeven op een congres. Hij trof mij niet als een volslagen idioot. Ik lees dat blog eerlijk gezegd niet altijd hoor. Of eigenlijk nooit.' Waarvan akte: Jansen geeft de beheerder van zo'n beetje de meest bekende anti-islamitische haatsite, waar de geesten rijp worden gemaakt voor een genocide op moslims, gewoon een hand; wat er op de site in kwestie staat, interesseert hem niet. Maar dat de baas ervan echt zo'n idioot nog niet is, dát wil Jansen wel even kwijt.
Maar je kon misschien ook weinig anders verwachten van een man die bij de presentatie van het Breivik-manifest avant la lettre van PVV-ideoloog Martin Bosma (september 2010), zinspeelde op 'rivieren van bloed'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten