blogspot visitor

19 maart 2012

'Israëlische aanval op Iran zou bittere gevolgen hebben'

'Zal Israël een potentiële ramp afwenden met een reële ramp?'
Door David Grossman, de Volkskrant Opinie, 19 maart 2012

Zeker een eenzijdige aanval door Israël zou leiden tot 'nietsontziende haat en wraakzucht onder het gehele Iraanse volk', zegt de Israëlische schrijver David Grossman. Het zou een wilde, onbezonnen gok zijn met vooral pijnlijke en bittere gevolgen.

Israël kan niet elk land in de regio gaan aanvallen als het kernwapens ontwikkelt, aldus Grossmann, die erop wijst dat er al lange tijd een afschrikkingsevenwicht tussen Israël en Iran bestaat, waarbij ook gruwelijke biologische wapens zijn betrokken - en dat dit evenwicht tot nu toe niet heeft gewankeld.

Zie ook (later toegevoegd): 

Ahmadinedschad, die A-Bombe und die Apokalypse – Schiitischer Endzeitglaube und Weltpolitik
Door Victor en Victoria Trimondi, Aufklärung und Kritik, 2007 (PDF) 

'Israël heeft geen enkel recht om aan te vallen'
Door Sander Becker, Trouw, 2 oktober 2012

Netanjahoe dreigt met geweld tegen Iran
Door Janne Chaudron, Trouw, 28 september 2012 

Israël vraagt om 'rode lijn' voor Iran
Trouw, 27 september 2012 

Israëliërs steggelen over preventieve oorlog met Iran
Door Sander Becker, Trouw, 22 augustus 2012

Ahmadinejad: 'Israël is kankergezwel[*] dat vernietigd moet worden'
Trouw, 17 augustus 2012

Get Ready for a Catastrophic War: Israel Likely to Strike Iran Before November Elections
Door Ray McGovern, Consortium News / Alternet, 13 augstus 2012

Khamenei: We zullen aanvallen om onszelf te verdedigen
Reuters / Trouw, 20 maart 2012

How Netanyahu Seeks to Change US Elections By Pushing War with Iran
Door Jesse Rosenfeld, Alternet, 14 maart 2012

Although Obama has ruled out US participation in a strike against Iran before the election, Israel has already won by setting the lens that America sees the Middle East through.

Noot

[*] Toegevoegd 9-2012: in Krieg der Religionen (hoofdstuk 10, paragraaf 'Die Gleichsetzung der Palästinenser und Araber mit den Amalekitern') wijzen Victor en Victoria Trimondi erop dat sommige extreem rechtse Joodse fundamentalisten, in het bijzonder de bezetters ('kolonisten') van de Westoever van de Jordaan, het volk der Amalekieten als hun aartsvijanden door alle tijden heen beschouwen en vereenzelvigen met de hedendaagse Arabieren, in het bijzonder met de Palestijnen. In de Oxford Dictionary of the Jewish Religion (2005) staat dat de Amelekieten gelden als 'Israëls meest hardnekkige vijand, welks vernietiging een heilige plicht is. [...] Pas na de uiteindelijke uitroeiing van de Amalekieten zullen God en zijn Troon hun vervolmaking vinden', citeren de Trimondi's uit dit naslagwerk, eraan toevoegend dat dit een aanwijzing vormt dat radicale Joden uit hun heilige teksten zouden kunnen destilleren dat een genocide op de Palestijnen een voorwaarde is voor de komst van de Joodse Messias. En ja, die interpretatie bestaat daadwerkelijk, bij monde van de rabbijn Israel Hess, die in 1980 een essay heeft gepubliceerd in een tijdschrift van een Israëlische universiteit met de titel: 'Genocide: een gebod van de Thora', waarin hij de volledig uitmoorden van de Palestijnen bepleit (met een uiterst racistische argumentatie). Wel werd Hess om die reden ontslagen. In het gezelschap van Hess bevinden zich andere rabbijnen, weten de Trimondi's, zoals Yitzhak Ginsburgh (foto hierboven) en Ovadia Yosef. Sterker nog: een lid van de regering van Ariël Sharon, ene Mosha Ya'alon, heeft gezegd: 'De Palestijnse bedreiging is als een kanker - er zijn allerlei manieren om kankerpatiënten te behandelen. Op dit punt van de tijd zou ik chemotherapie inzetten'.
De rabiate haat tegen Palestijnen onder vooraanstaande Joden, onder wie 'haatbaarden', is in het Westen veel minder bekend dan de - eveneens weerzinwekkende - uitspraken van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en van geestelijken van dat land, die Israël met een kankergezwel vergelijken.

Verder m'n blognotities:
Iran gaat jongeren islamitisch hersenspoelen
Geestelijke wil doodstraf leiders Iraans protest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten