blogspot visitor

18 oktober 2012

Eleni Zaroulia - echtgenote van leider Gouden Dageraad - zit in EU-comité voor non-discriminatie



Griekse parlementariër noemt migranten 'ondermensen'
Trouw, 18 oktober 2012

Trouw bericht dat de Griekse parlementariër voor de Gouden Dageraad Eleni Zaroulia - de vrouw van partijleider Nikolaos Michaloliakos - groepen immigranten 'ondermensen' noemt[1] die 'ons vaderland zijn binnengevallen met de ziektes' die ze volgens haar met zich meedragen. Dergelijke taal wordt dus inmiddels uitgeslagen in het parlement van het Europese land dat bekend staat als de bakermat van de democratie, door een partij die volgens een recente peiling 22 procent van de stemmen zou trekken en zelfs bijna een kwart van de kiezers jonger dan 25 jaar.

Schokkend: Zaroulia is op 1 oktober jongstleden lid geworden[2] van het Comité voor Gelijkheid en Non-Discriminatie van de Parliamentary Assembly van de Raad van Europa! Hoe is het mogelijk dat de EU daar geen stokje voor heeft gestoken? Hoe haalt men het in zijn botte kop om neonazi's (die natuurlijk zelf ontkennen dat ze dat zijn) toe te laten tot EU-organen?!

Protesteer per e-mail bij de Parliamentary Assembly (het enige adres op de site is van de webmaster, vraag hem uw mail te forwarden naar de juiste personen).

Teken de petitie: 'Committee on Equality and Non-Discrimination: Remove Representative of Greek Neo-Nazi Party Eleni Zaroulia'[2]

Zie ook:

Greek MP: Immigrants are Subhuman
Door A. Papapostolou, Greek Reporter, 18 oktober 2012

Google treffers op dit nieuws

Golden Dawn: Greece is in civil war
Greek Reporter, 18 oktober 2012

[Op de foto bij dit artikel zit Zaroulia in de auto naast Michaloliakos. Let op haar ring met zwart tempeliers-kruis; K].

Lovenswaard persbericht 'AHEPA Deeply Concerned about Rise of Extremism in Greece' van de American Hellenic Educational Progressive Association: 'Fascism has no place in the United States, whose citizens, including many Greek Americans and members of AHEPA, fought and sacrificed to defeat fascism in Nazi-occupied Greece during World War Two.'

Waarom komt de EU niet luid en duidelijk met een soortgelijke statement? Barroso en Kroes hebben zich veel te voorzichtig, om niet te zeggen lafhartig uitgesproken. En concreet heeft de EU alleen een... onderzoek gelast.

Greece far-right party Golden Dawn: 'We are in civil war'
BBC News, 18 oktober 2012

Video van interview met Gouden Dageraad-parlementslid Ilias Panagiotaros. Een van zijn uitspraken: 'Revolution in Greece is going to take place after the coming, or next, elections by giving Golden Dawn first place. Now, we are third and maybe we could get to second place. In a few years, we are going to be the first political party, unless everyone in the world makes us illegal.'

En dat laatste is dus precies wat er hoog nodig moet gebeuren. Want fascistische partijen maken niet volgens de regels gebruik van het democratische systeem. Ze maken dat kapot door middel van intimidatie - zoals van journalisten - en geweld, waardoor steeds minder mensen zich durven te verzetten.

A Fascist party in full cry. Black-shirts smashing migrants' homes. Swastikas on the streets. No, not Germany in the Thirties: Greece 2012.
Door Sue Reid, Daily Mail, 18 oktober 2012

Europa balanceert met Griekenland en Turkije op het slappe koord
Door Rob de Wijk, Trouw, 12 oktober 2012

Later toegevoegd: 

Duizenden extreemrechtse demonstranten stappen door Moskou
De Standaard, 4 november 2012 

Noten

[1] Om precies te zijn, Zaroulia zei, nota bene in het Griekse parlement, dat de huidige Griekse regeringscoalitie 'Griekse immigranten [in de zin van 'echte' Grieken die terugkeren naar hun geboorteland; K] reduceert tot willekeurig welk ondermens, dat het land is binnengevallen en allerlei ziektes heeft gebracht.'
Zie ook een andere vertaling in het Engels volgens het persbureau Ana: 'It is unacceptable that they [i.e. people of Greek origin returning from places such as Albania and Russia] be assimilated to this kind of subhumans who have invaded our fatherland with the diseases that they lug around.'


Later toegevoegd: het nare is dat het wel een feit is dat veel immigranten uit landen als Pakistan in hun geboorteland malaria of andere ziekten hebben opgelopen; en dat - een ongeluk komt zelden alleen - in Griekenland door de opwarming van de aarde steeds meer muskieten rondvliegen die dat soort ziekten van mens op mens overbrengen. In dit uitvoerige artikel (Reuters) wordt deze problematiek nauwkeurig belicht.

[2] Toegevoegd 26 juni 2013: ik zie haar nu gelukkig niet meer staan bij de leden van het comité, maar de petitie - met slechts 650 ondertekenaars - is (nog) niet weggehaald.

Zie ook m'n blognotities:
Griekse Gouden Dageraad is echte nazi-partij - memo voor de pers
Irakese immigrant vermoord in Athene; extreem rechts motief waarschijnlijk
Winst Griekse neonazi's past in griezelige trend
Extreem rechts zal toeslaan tenzij links uitweg biedt
Doodsbedreiging Xenia Kounalaki: waar blijft de EU?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten