blogspot visitor

22 oktober 2010

Wilders is indirect verbonden met de English Defence League

Volgens dit artikel op Nu.nl van vandaag heeft Wilders over The English Defence League, de extreemrechtse organisatie die op 30 oktober komt demonstreren op het Amsterdamse Museumplein in verband met de rechtszaak tegen de PVV-leider, gezegd dat hij helemaal niets te maken heeft met deze club. De bron is dit Telegraaf-artikel van drie dagen geleden, waarin Wilders in die bewoordingen afstand neemt van de EDL en hun geplande demonstratie.

Echter, Wilders bondgenoot in de VS, Pamela Geller, met wie hij nauw en hartelijk (zie deze foto's) samenwerkt - Wilders schreef een lovende flaptekst voor een lasterlijk boek van Geller over president Obama en op haar uitnodiging hield hij een toespraak in New York tegen de omstreden moskee in de buurt van Ground Zero -, is een fanatieke medestander van The English Defence League. Op moment van dit schrijven geeft Google 98 treffers op 'English Defence League' op Gellers blog Atlas Shrugs. Zo heeft ze een lange mission statement van de EDL integraal op haar site gezet [screenshot].
Elders op haar blog schrijft Geller: 'Geert Wilders was victorious in his bid to strike his banning in Britain by the jihadist infiltrators. The EDL is holding a rally in Defense of Free Speech, in London at the House of Lords. How I wish I could be there to stand with the English Defence League.'
Over de komende demonstratie in Amsterdam, vind ik bij Geller vreemd genoeg niets. Terwijl ze zich op haar blog uitputtend met het proces tegen Wilders heeft beziggehouden. Zou ze - in opmerkelijk contrast met haar enthousiasme over de eerdere pro-Wilders-betoging van de EDL in Londen, waar ze zo graag bij had willen zijn - zwijgen over de EDL-demonstratie in Amsterdam op instigatie van Wilders?

Hoe dan ook, het lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk dat Wilders niet van Gellers omarming van de EDL op de hoogte is; in elk geval behoort hij dat te zijn.
Nu hebben veel mensen een hekel aan de suggestie van guilt by association; maar als Wilders de schijn van connecties met de EDL wil wegnemen, dan is het een logische en noodzakelijke stap dat hij zijn banden met Geller verbreekt of haar ertoe beweegt deze club voortaan rechts te laten liggen.

Geller smeedt overigens volgens The Observer momenteel banden tussen The English Defence League en de Amerikaanse Tea Party-beweging.

Sinds augustus dit jaar is er [correctie juli 2011: inmiddels opgeheven; toevoeging 2012: weer op Hyves] ook een Dutch Defence League. Merk op de kleurencombinatie rood-wit-zwart met blauw in het logo: de kleur van de leeuw maakt het geheel bijzonder dreigend.
EenVandaag had een item over de DDL:
'Volgelingen van de Dutch Defence League (DDL) zeggen dat het [bovengenoemde demonstratie; K] gaat om een vreedzaam protest. Maar hun opposanten van de Antifascistsiche Aktie AFA waarschuwen dat ze alles zullen doen tegen dit "rechtsradicale racistische tuig". De confrontatie dreigt en de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zit ermee in z’n maag.'

Inmiddels is er ook de Dutch Tea Party, met logo in rood-zwart-wit.

De DDL linkt onder meer naar de [correctie juli 2011: inmiddels opgeheven? Toevoeging 2012: present op Facebook en nog lancering op Youtube] Franse zusterorganisatie Ligue de Défense Française (logo wederom een schild[*], net als bij de EDL met een kruis en in de kleuren rood en wit, in de header van de site aangevuld met zwartachtig grijs). En die linkt naar de [correctie juli 2011: inmiddels opgeheven?] German Defence League (logo in de kleuren rood, zwart en geel van de Duitse vlag, plus grijs en letters in wit); je vraagt je af of dit echt een andere club is als de infame voorganger met dezelfde naam - zie hieronder.

Wilders heeft zes jaar geleden gezegd: 'Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is' (HP/De Tijd, februari 2004 - Wilders zei dit na eerst te hebben beweerd dat hij "rassenrellen" juist wil voorkomen).

De EDL is al beland in het grensgebied van demonstreren, geweld gebruiken en racistisch relschoppen.
Wikipedia: Journalists that have covered EDL marches have received death threats. Guardian journalist Jason N. Parkinson wrote about receiving a death threat by email from someone he described as an EDL organiser, as well as death threats sent to Marc Vallée, a fellow journalist. The National Union of Journalists also released a statement about journalists who had been intimidated after covering EDL demonstrations.
13 September 2009: Chants of "We hate Muslims".
18 October 2009: (...) at a Welsh Defence League demonstration, supporters burnt an anti-Nazi flag and made Nazi salutes.
January 2010: in Stoke-on-Trent, there was trouble as EDL members broke through police lines, four police officers were injured and police vehicles were damaged.
July 2010: At their second Dudley protest there was damage to local property (...) away from the main demonstration a Hindu Temple was attacked along with shops, restaurants, cars and homes.
28 August 2010: Various missiles were thrown by EDL supporters during the protest.


In deze lijst (Journal of Political and Military Sociology, Summer 2006, door Chip Berlet en Stanislav Vysotsky) van 'white supremacist groups' is de German Defence League opgenomen (vermelde website bestaat niet meer) , in gezelschap van onder meer de American Defence League (website eveneens uit de lucht), de Ku Klux Klan, Stormfront en andere rabiaat racistische clubs. Volgens een mededeling op dit forum heeft de German Defence League onder meer verklaard dat de Joden werden betaald voor het werk in de concentratiekampen. Deze scribent beweert dat er een Servische rechts-extremist en internetcrimineel achter zat, die ook de American Defence League, de National Socialist Alliance en de American National Party zou hebben opgericht. Op dit forum zegt iemand (in 2003): 'I hope it's NOT "Canadian Defence League". Google that phrase and you get a nasty anti-Jew site...yuck!' Volgens deze blog zou het gaan om ene Boris Pribich, mogelijk een schuilnaam. (Overigens wil in elk geval het toeval dat Pamela Geller op haar blog met instemmend commentaar een stuk heeft geplaatst waarin de vermoedelijke oorlogsmisdadiger en etnische zuiveraar Radovan Karadžić een moedige Servische generaal wordt genoemd.)

Was deze ernstige smet op de naam 'Defence League' voor een nationalistische politieke organisatie de oprichters van de English Defence League en de German Defence League (gesteld dat de huidige versie los staat van de gelijknamige racistische clubs genoemd in het Journal of Political and Military Sociology) onbekend, toen zij hun clubs ten doop hielden (EDL in in 2009 en GDL in 2010)?
In elk geval verklaart de EDL dat ze niet racistisch is. We zullen zien of het bij de bovengenoemde aanval op een Hindoetempel in Dudley in de slipstream van een officiële EDL-betoging zal blijven.

Als Wilders zich niet verre houdt óók van lieden als Pamela Geller die met een club als de EDL samenwerkt, laadt hij de zware verdenking op zich dat hij de EDL en haar zusterorganisaties als onofficiële knokploegen of in elk geval dreigend-militante tak van zijn 'respectabele' International Freedom Alliance (IFA) bij zijn plannen betrekt[**] [Correctie juli 2011: de IFA-site is (voorlopig?) op non-actief gesteld, Wilders' IFA staat nog wel op Facebook].

Wilders zegt (klik op de zonet aangeboden link en bekijk de video) met zijn IFA na de rechtszaak tegen hem echt naar buiten te zullen treden. Van de zes 'lidstaten' waarmee hij aankondigt te beginnen - naast Nederland: de VS, Canada, UK, Duitsland en Frankrijk - hebben er nu vier een anti-islamitische Defence League. In de VS heb je de club 'Stop the Islamization of America' van Pamela Geller en Robert Spencer (die nauw is gelieerd aan de American Freedom Defence Initiative, door Geller eendrachtig opgericht met John Jay, een man die op zijn blog droomt over het vermoorden van politieke tegenstanders, al zijn het je naaste familieleden). En daarnaast heb je (afgezien van de neo-naziclubs) natuurlijk de verschillende nationale extreemrechtse partijen[***].
Het wordt dus nogal een gedrang als daar de Geert Wilders IFA nog eens dunnetjes overheen gaat of zelfs bij komt (je kunt je trouwens afvragen of het opnemen van 'Geert Wilders' in de naam daarvan niet net wat teveel van het goede is zelfs voor Wilders' medestanders in het buitenland). En daarmee is het des te meer van belang hoe Wilders zijn nieuwe netwerk in verbinding gaat stellen met de bestaande extreemrechtse politieke partijen en anti-islamclubs, met name de Defence Leagues, waarvan de Engelse zoals gezegd fanatiek wordt gesteund door Geller. Aangezien Wilders heeft gekozen voor de term 'alliance' en niet 'league', lijkt het onwaarschijnlijk dat hij de Defence Leagues formeel zal laten aanhaken. De vraag is of hij zich er klip en klaar van zal distantiëren - mij zou dat verbazen.

Noten

[*] Met betrekking tot de schildvormige emblemen van drie van de vier huidige anti-islamliga's[#]: het is ietwat onheilspellend dat de vóór deze clubs opgerichte AEL - Arab European League, een moderne politieke belichaming van de pan-Arabische ideologie, logo zie rechts (bovenzijde) - op haar centrale, internationale pagina naast haar embleem in de kleuren van de islamitische bevrijdingsstrijd (rood-wit-zwart en groen)[##] tevens ronde, als metaal glanzende, schildachtige buttons presenteert voor de links naar de nationale afdelingen.
De naam van de AEL is waarschijnlijk afgeleid van de Arab League, het in 1945 opgerichte verbond van inmiddels 22 Arabische staten, dat een embleem heeft in de kleuren rood-wit-zwart en groen. Tot de eerste daden van de Arab League behoorde het instellen van de antisemitische nazi-collaborateur Amin Al-Hoesseini (grootmoefti van Jeruzalem) aan het hoofd van een bestuursorgaan voor de Palestijnen; en het beginnen van de oorlog tegen Israël in 1948, nadat de VN het land had erkend.

Wat betreft het AEL-logo: kan het anders dan opzettelijk of tenminste niet-toevallig worden gevonden, dat de linkerhelft van het embleem tegen de achtergrondkleur rood een witte schijf toont met daarin een zwart teken (de sikkel van de islam) en daardoor onmiskenbaar overeenkomt met de nazi-vlag, zij het met een islamitisch (maansikkel, kromzwaard) of - vergezocht - een communistisch (sikkel) teken in het centrum? (Zie afbeelding helemaal hieronder en zie verder mijn opmerkingen omtrent de kleuren rood-wit-zwart van het pan-Arabisme en de 'Arabische Bevrijdingsvlag' in een eerdere blognotitie).
Het voornoemde embleem van de Arab League doet eveneens, zij het minder sprekend, aan de nazivlag denken, omdat ongeveer twee derde deel van de omtrek van de witte schijf met zwarte letters in het centrum wordt omgeven door het rood van de liggende sikkel aan de onderkant ervan. Dáár weer omheen prijkt een band met 22 rode 'kralen' - de lidstaten - en een lauwerkrans[###] in het groen van de islam, zodat de gedachte kan opkomen dat de bedenker van het embleem wilde uitdrukken: dit verbond van (22) islamitische staten zal de kern van het nationaalsocialisme (wellicht betreffende de Joden) bewaren en alsnog doen zegevieren; - vergezocht of laat het embleem zich als vanzelf zo lezen?


Een ander toeval is dat in het huidige tekst-embleem (in de kleuren wit, zwart en oranje) van Wilders' International Freedom Alliance de 'D' en de 'O' in elkaar zijn gehaakt als schakels van een ketting, waarbij de 'O' is geschreven als '( )' - wat iets weg heeft van de in elkaar gehaakte sikkels van het AEL-logo. En wat bovendien weliswaar 'vereende krachten' ('alliantie') uitstraalt, maar vanwege de nogal dreigende en beklemmende indruk van 'ketenen' een paradoxaal signaal is in het licht van de vrijheid die men wenst te verdedigen.

Nu wil het geval dat Google bij zoeken op
muslim round shields crusades het boek The Crusades: Islamic perspectives (door Carole Hillenbrand) toont, met daarin een afbeelding van ronde blazoenen, gevoerd door de postkoeriers van de Mamluk. Wat betreft schilden schrijft Hillenbrand (pagina 540) dat er op de vrijwel enige bewaard gebleven islamitische tekening uit de twaalfde eeuw, zowel een vliegervormig als een rond schild zijn afgebeeld.

De hier rechts gekopieerde illustratie van de Mamluk-blazoenen in het boek staat vlak bij een paragraaf getiteld: 'Raids and ambushes'. Als men op een van de 'blazoenen' klinkt op de intropagina van de Arab European League, ziet men op de homepage van de landelijke afdeling soms (het beeld rouleert) een prominent geplaatste tekening van 'Abdelkrim El Khattabi, the founder of guerilla warfare'.

Allemaal hoogstwaarschijnlijk alleen een mooi toeval,
maar ik hou het à la Jung tevens voor mogelijk dat in de nogal primitieve geesten van de betrokkenen in beide kampen spontaan symbolen opwellen die in eerdere manifestaties van een 'soortgelijke strijd' een rol speelden - symbolen die vervolgens blindelings en geestdriftig worden ingezet.

Hoe dit ook zij, het mag een grimmig 'voorteken' worden genoemd, dat de met (kruisridder)schilden zwaaiende anti-islamitische leagues althans qua naam zijn geënt op de onverkwikkelijke schepping van een schimmige Servische extreemrechtse crimineel en dat de Engelse moederclub wordt geleid door types uit kringen van voetbal-hooligans[####], terwijl anderzijds de Arab European League de pan-Arabische gedachte en haar met oorlogszuchtige referenties omgeven anti-assimilatieboodschap verkondigt onder de bezielende leiding van een figuur, Dyab Abou Jahjah, met een eveneens in nevelen gehuld verleden, mogelijk als militant in kringen van de Libanese Hezbollah, verlengstuk van het Iraanse islamisme.

[#] Het woord 'liga' is volgens mijn etymologische woordenboek (Duden) in de Duitse taal terechtgekomen in de vijftiende eeuw, door het Spaanse 'liga' (bond, verbond), dat weer teruggaat op het Latijnse 'ligare' (binden, vastbinden). De oerbetekenis 'vastbinden' is een aardige omstandigheid in verband met het hierboven besproken ketting-symbool - de geschakelde 'D' en 'O' - in Wilders' International Freedom Alliance.
Volgens de Duden gaat het woord 'alliantie' terug op het Latijnse 'alligare' (verbinden), dus op dezelfde bron als die van 'liga'. Wellicht zal de associatie met 'geallieerden' (WOII) mede Wilders' terminologische keuze hebben bepaald.
Uiteraard kleeft elk verbond een 'buitenwereld' aan van entiteiten die er niet bij horen en mogelijk worden uitgesloten.


[##] Zie hier: 'According to P. Lux-Wurm, Les drapeaux de l'Islam, the use of these colours by Arab liberation movements can be traced back to the beginning of the 20th century. The Arab Literature Club was founded in Istanbul (Turkey) in 1909. Its flag was horizontally divided white-black-green-red. The four colours of the flag refered to a poem by Safi al-Din-al-Hili (1278-1349): "White are our acts, black our battles, green our fields, And red our swords." The flag of the Arab Literature club vanished in 1911, when new movements took the leadership of pan-Arabism.'
Zie ook mijn opmerkingen omtrent de kleuren rood-wit-zwart van het pan-Arabisme en de 'Arabische Bevrijdingsvlag' in een eerdere blognotitie en zie ook noot 1 daarvan.
Afbeelding hiernaast: de linkerhelft van het logo van de Arab European League gespiegeld, ter illustratie van de overeenkomst met de nazi-vlag.
De twee sikkels brengen trouwens de twee kromzwaarden in het logo van de Moslimbroederschap in herinnering, dat eveneens de kleuren groen, rood, zwart en wit heeft, plus grijs; waarbij de koran precies in rood, zwart en wit is afgebeeld.

[###] Over de fasces - waaruit zoals bekend Mussolini het woord 'fascisme' vormde - wordt hier opgemerkt: 'during the empire, the fasces of the emperor were distinguished from those of the magistrates by laurels'.
Het symbool van de fasces is een strak met het heft van een bijl samengebonden bundel rietstengels of twijgen. In voornoemd artikel lezen we: 'The word fasces means 'bundle' and refers to the fact that it is a bundle of rods, which surrounded an ax in the middle. In ancient Rome, the lictors carried fasces before consul, praetors and dictators, i.e., magistrates that held imperium (which means that they had the right to command and interpret the flight of the birds). (...) The fasces were a symbol of authority, but the precise meaning is unknown. It is often claimed that the rods could be used to lash people, and the ax to execute them. This may have been true in the days of the monarchy, but not during the republic.'
Uiteraard betreft het in elk geval een fallussymbool. Bedenk verder dat de nazistische SS de afkorting was van Schutzstaffel - 'staffel' gaat etymologisch terug op 'staf', onder meer als attribuut van bevelhebbers; en de Schutzstaffel betrof in de begintijd van Hitlers beweging daadwerkelijk de persoonlijke bewaking - de lijfwacht - van de dictator in spe (aanvankelijk onder de naam Stoßtrupp Adolf Hitler).
De lictors waren de lijfwachten in het oude Rome 'whose task it was to protect magistrates. The word lictor may be derived from the Latin verb ligare [zie noot # hierboven; K], which means 'to bind'. This is sometimes said to refer to the fasces they carried, which were a set of rods that were bound in the form of a bundle, and contained an ax. In other words, the lictor was the man who prepared the fasces, the 'binder', or had to - according to other sources - bind the hands of criminals. An alternative for these unconvincing [mij lijken ze wel plausibel; K] etymologies is that the word is derived from the Etruscan root lauchum, which means 'royal'. There is something to be said for this, because the lictors had once been the bodyguard of the Etruscan and Roman kings, and the fasces are probably [maar ook dat is geen echt overtuigende hypothese; K] an Etruscan invention.'
Los associërend kan je de fasces en het fascisme wellicht in verband brengen met een overreactie of ontsporing van het immuunsysteem (Peter Sloterdijk, Sferen) dat op zichzelf een vitaal element is van elke menselijke levenssfeer; een overreactie die zich als een soort autoimmuunziekte kan keren tegen 'elementen' die geenszins vreemd waren aan die sfeer en daarvoor schadelijk, maar plotsklaps worden aangemerkt en opgespoord als zijnde vijandig.
Het feit dat Geert Wilders door het openbare leven gaat omringd door lijfwachten, past frappant precies in het beeld van de geschiedenis van de fasces.

Toevoeging april 2011:
zie deze en deze (waarvan noot [1]) en deze blognotitie over de bindende rol die de eed - die Harry Mulisch belicht in zijn boek over het proces tegen Adolf Eichmann - speelt in fascistoïde broederschappen. De Tea Party schermt veelvuldig met de Pledge of Allegiance (en een extreemrechtse militie in de VS noemt zich de Oath Keepers); de Moslimbroederschap kent de
eed van trouw (de bay’ah).

[####]
Wikipedia: 'The EDL evolved from the footbal casual subculture and is loosely organised around figures in hooligan firms.'
De naam 'EDL' refereert waarschijnlijk ook aan de (Premier) League van het Engelse voetbal.
In verband met voetbalstadions denke men niet alleen aan de veldslagen tussen hooligans, maar ook aan deze opmerking van Peter Sloterdijk:
'Die Mitte der römischen Kulturindustrie waren grausame Circus-Bilder, man könnte sagen, ihr Hauptartikel waren snuff movies life. Man hat nicht genug darauf geachtet, dass das stärkste Symbol und Medium der antiken Massenkultur, nämlich die römische Arena, in der Gesellschaft des 20. Jahrhunderts wiedergekehrt ist, und zwar sowohl als architektonische wie als theatralische Form.
Man muss eher Nietzsche noch einmal lesen, und Paul Veyne, und Gunther Gebauer, sowie Literatur zur römischen Arena, zur Fußballgeschichte und zu den Olympischen Spielen der Neuzeit, um dann die Informationen zu einem Bild zusammenzusetzen – das allerdings ziemlich bestürzend ausfällt. Die wichtigste Subtextdimension, die in den Medienskandalen des letzten Jahrzehnts mitschwingt, spricht von der Wiederkehr der Arena in den Unterhaltungsmedien der nachchristlichen Gesellschaft.'

Toevoeging april 2011: in Amerika organiseert een gevangenisdirecteur letterlijk 'spelen', waarbij op delinquenten, in een vaak uitverkocht stadion, onder gejuich van het publiek, dolle stieren worden losgelaten.[einde toevoeging]

Dat Wilders' internationale netwerk waarschijnlijk afgekort IFA gaat heten, is met het oog op het qua letterbeeld deel uitmaken van de - louche - FIFA dus geen misplaatst gegeven; eveneens een grappig toeval is dat OIC - sterk lijkend op IOC, het International Olympic Committee - de afkorting is van de Organisation of the Islamic Conference. De IFA tegen de OIC! (IFA kan ook nog Irish Football Association betekenen en het is de afkorting van een grote elektronikabeurs)

Zie over het woord 'league' ook noot 1 van voornoemde eerdere blognotitie.
[**] Wikipedia: 'One of the organization’s [i.e. EDL's; K] principal strategists is Alan Lake [zie foto rechts; K], who has also advised the Sweden Democrats on tactics.' Terzijde: de naam van de woordvoerder van de EDL, Tommy Robinson, is een schuilnaam, mogelijk - volgens het anti-fascistische magazine Searchlight - voor Stephen Yaxley-Lennon, die lid zou zijn geweest van de British National Party (en veroordeeld wegens mishandeling van een politieagent), evenals andere EDL-sleutelfiguren, zoals Chris Renton, Davy Cooling en Richard Price: zie dit artikel van de Nederlandse AFA, sterk gekleurd maar tevens zeer informatief.
Over deze Alan Lake bericht The Guardian:
'A London-based IT consultant, Lake has spoken at several EDL rallies and sees himself as one of the organisation's thinkers. "The middle-class intellectuals are coming forward and also American speakers – some of them quite famous, although I can't give you names yet … they love the fact that we can have people that can go on the streets."
Addressing a far-right anti-Islam conference in Sweden last year, Lake told delegates it was necessary to build a united "anti-Jihad movement" and spoke of the need for "people that are ready to go out in the street", boasting that he and his friends had begun to build alliances with "more physical groups like football fans". Lake says he is opposed to violence or confrontation but regularly returns to the importance of the EDL's physical presence.
'

[***] De FPÖ (Freiheitlichen Partei Österreichs), de Dansk Folkeparti, Berlusconi's Il Popolo della Liberta en de Lega[!] Nord, het Vlaams Belang, de Schweizerische Volkspartei, de Noorse Fremskrittspartiet (Vooruitgangspartij), de Sverige Demokraterna en Le Front National van Marine Le Pen (de dochter van). Een dergelijke partij in Spanje is me op dit moment niet bekend; in Duitsland is onlangs in Berlijn de gemeentelijke partij Die Freiheit gelanceerd. De Oost-Europese landen laat ik hier voor het gemak buiten beschouwing.
Dat Le Front National van Wilders' IFA deel gaat uitmaken, lijkt onwaarschijnlijk, en ook voor Engeland, Duitsland (een landelijke Die Freiheit in spe?), Canada en Amerika is het gissen welke (nieuwe?) partijen Wilders op het oog heeft voor zijn internationale netwerk; zal hij banden aanknopen met de Tea Party?


Foto rechts: Tea Party-activist (wit shirt, roodbruine jas, zwarte handschoenen) met een bord in de kleuren wit-zwart-rood, waarop staat: 'De hel kent geen woede als die van een verworpen (afgewezen, geminachte) burger' - wat een onheilspellende uiting is van de Tea Party-energie, gezien deze opmerking in dit essay:

'Love can best be described as a dormant volcano. Most of the time it remains silent and life flourishes around it. If a large enough difficulty should occur, it may turn from a peaceful mountain to a malicious inferno that consumes everything nearby, sometimes even itself. The quote from William Congreves The Mourning Bride, 'Heaven hath no rage like a love to hatred turned, nor hell a fury like a woman scorned', portrays this view perfectly. This view is supported even further in the plays Medea and Hedda Gabler. In both of these plays the women turn to violence as a means of escape from society.

Their new behaviors bring about the destruction of both them and their surroundings. They are the volcano. In Euripedes play, Medea, Jasons disloyalty causes Medeas love to become hatred. Medea becomes infuriated by Jasons lack of devotion to her. She begins focusing on death and devastation.'

Overigens zijn het de Tea Party-ideologen en -aanhangers die de staat, in het bijzonder collectieve zorg en het redden van banen, afwijzen, niet vice versa - het uitlichten van het citaat tekent de geestesvertroebeling van de demonstrant.

 
Zie ook (deels latear toegevoegd):

Pamela Geller’s English friends - Islamophobes united
Door Paul Woodward, War in Context, 11 oktober 2010


How Tea Party Candidates Like Joe Miller and Rand Paul Benefit From Armed, Right-Wing Militia Groups
Door Justine Sharrock, Alternet, 30 oktober 2010

Conservative candidates walk a fine line between getting the political support of militias, while avoiding charges of extremism unpalatable to the mainstream.

Berlusconi zint op variant Amerikaanse Tea Party
AFP / ANP / De Volkskrant, 14 oktober 201

Vlaams Belang wil 'Vlaamse Tea Party worden
ANP / NRC Handelsbllad, 28 november 2010

Nederlandse Tea Party wil politieke debat aanjagen
Trouw, 4 november 2010
Dutch Tea Party (logo in rood-zwart-wit)

'Extreemrechtse Britten beginnen [...] anti-islamismepartij'
Door Robin de Wever, Trouw, 26 maart 2012

Journalist calls police as Tommy Robinson makes video at his home
Door Peter Walker en Nazia Parveen, The Guardian, 5 maart 2019

Ukip adviser appears outside Mike Stuchbery’s address after legal letter delivered to him.

En m'n blognotities:
English Defence League knoopt banden aan met Tea Party
De PVV achter het masker van vrijheid en fatsoen
Geert Wilders werkt samen met exteemrechtse verspreider van complottheorieën over Obama
Hoe milities, racisten en antisemieten onderdak vonden in de Tea Party
Het grote geld en de machtige elites achter de Tea Party
Video-bewijs: miljardair-vervuiler David Koch trekt aan de touwtjes van Tea Party-extremisten
Extreemrechts in Amerika ruikt kansen
Weer immigranten lukraak beschoten in Zweden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten