blogspot visitor

31 augustus 2010

Thilo Sarrazin: eugenetisch racisme van de Duitse WildersGünther Wallraff over Thilo Sarrazin (uitzending Nova)

'Das ist NS-Ideologie'

Mit seinen Äußerungen zu genetischen Besonderheiten bestimmter Gruppen habe Thilo Sarrazin eine Grenzlinie überschritten, meint der Publizist Günter Wallraff.

Thilo Sarrazin, der Eugeniker - Die Gene sind schuld
(...) Sehr zielgenau verwendet er (...) den Begriff "dysgenisch", der ohne den Kontext der Eugenik gar nicht zu verstehen ist und der 1915 erfunden wurde, um "negative Selektionsprozesse" bei einer menschlichen Population zu beschreiben.

'Sarrazin hat die rote Linie überschritten'
Am [30 August] sagte Sarrazin in der ARD-Sendung 'Beckmann' erneut: 'Es gibt Gene, anhand von denen man Volksgruppen voneinander unterscheiden kann. Das gilt für viele Volksgruppen, also nicht nur für die Juden'.

Schimpftirade: Sarrazin hält Berlin für zu dumm


Thilo Sarrazin - Der Westentaschen-Wilders

Thilo Sarrazin - Provokateur vom Dienst

Sarrazin zegt overigens volgens de Volkskrant (31 augustus) dat hij 'geen rechts-populist' is en bewegingen zoals die van Wilders 'gevaarlijk' acht. Zijn feitelijke stellingname is echter in strijd met deze beweringen. Zijn racisme is zelfs openlijker dan dat van Wilders (die op dat vlak 'slechts' heeft gesproken over het "niet acceptabel" zijn van "niet-blanke steden" en het niet bij voorbaat slecht zijn van "rellen" - ook al zegt hij die niet te willen - na eerst te hebben beweerd dat hij "rassenrellen" juist wil voorkomen). Of Sarrazin zich als voorman van een politieke beweging zal ontplooien is nog onduidelijk; maar ook als hij dat niet doet, moet hij zelf beseffen dat hij die beweging in Duitsland met zijn boek en zijn andere uitlatingen (nieuw) leven in blaast.

Later toegeveoegd:

'Eine Frau Ihres Aussehens': Eine Begegnung mit Thilo Sarrazin
Door Emina Benalia, 24 december 2012

[Thilo Sarrazin:] 'Die Menschenrechte sollten in Deutschland nur für Deutsche gelten. Für Migranten sollten die Gesetzt ihres Herkunftslandes gültig sein.'

Zie ook m'n blognotities:
Glenn Beck's propaganda vervalst de geschiedenis
Waarom Wilders een gevaar is voor de rechtsstaat
Amsterdams islamcongres: de stem van het fascisme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten