blogspot visitor

18 mei 2009

Amsterdams islamcongres: de stem van het fascisme

Door Kustaw Bessems, De Pers, 17 mei 2009

Zo'n duizend toehoorders waren zondag aanwezig bij het eerste Nationaal Islam Congres in de Amsterdamse Apollo Hal. Buitenlandse prekers voorzien een machtige islam, vooral hier in het westen.

'De islam zal de overhand krijgen', voorspelt sjeik Khalid Yasin. 'Ook al haten de ongelovigen, afgodendienaars en hypocriete moslims dat.'

---

Merk op (video's hieronder, niet van het Amsterdamse congres) de intonatie van deze figuren: de agressie, de intimiderende spreektrant van de ware fascist - bij Al-Haddad, de aanprijzer van de nikab bij 'vrije vrouwen' overduidelijk; Philips' articulatie en timbre zijn vals zoetgevooisd en stroperig overredend bij zijn verdediging van de doodstraf voor afvalligen; Yasin is een hondsdolle gek die zich bij andere gelegenheden handig weet in te houden. Hoor de stem van de leugenachtige huistiran die zijn kinderen slaat, bedreigt, manipuleert en vergiftigt. Deze weerzinwekkende, perverse, machtsgeile figuren zijn een regelrechte bedreiging van de persoonlijke en maatschappelijke vrijheid. Ze verdienen slechts felle, onbuigzame tegenstand, ook van redelijke, vrijheidslievende moslims.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten