blogspot visitor

09 december 2012

Drastisch minder bloggen (bis)

Van mijn voornemen van begin vorig jaar om veel minder te bloggen is niets terechtgekomen. Mijn internetverslaving is eerder sterker geworden. Het aanvullen van dit blog gebeurt vaak  obsessief en overhaast. Daarom in de herkansing, voor het nieuwe jaar en het staartje van het oude:
Vanaf dit schrijven ga ik over het gros van de onderwerpen van m'n blog (zie bovenaan in de rechterkolom) geen notities meer maken of knipsels plaatsen. Met wat ik de afgelopen jaren heb gepost, inmiddels meer dan 1100 stukjes, is mijn punt wel gemaakt over onder meer de milieucrisis, ontaarde godsdienst, perverse economie en extreemrechts.
Hoge uitzonderingen daargelaten, zal ik alleen in de rubrieken filosofie en esoterie en misschien kunst en internet zo nu en dan nog iets schrijven. Als het tegen zit op de meestal wijdlopige, stilistisch onaantrekkelijke manier van tot dusver; liever puntiger en prettiger leesbaar - al vergt dit door de bank genomen méér aandacht en werk per hoeveelheid tekst.
Het moet lukken om nu echt meer ruimte te maken voor betrokkenheid bij mijn levensgezel en vrienden, boeken, muziek, wandelingen, niet gejaagde overpeinzingen, soepel ademhalen, nieuwe inspiraties en andere geneugten des levens.

3 opmerkingen:

 1. Ik wens je succes,de meeste van je berichten lees ik graag. Het is natuurlijk de vraag inhoeverre er ook meer meelezers zijn. Een aantal van je berichten begonnen te lezen,maar als er dan ipv nederlandse tekst direct engelse links volgen dan haakte ik nog wel eens af. Dus nogmaals sterkte in je streven, ik vond dat je over het algemeen een gezonde kijk op de maatschappij hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merci :-). M'n blog is zoals je hebt gezien tot nu toe een allegaartje van gesnelde koppen (soms met een fragment van het betreffende artikel en inderdaad ook nog eens vaak in het Engels, soms Duits), ongeredigeerde stromen van associaties en een heel enkele keer een gaaf stukje eigen tekst.

  Het zou goed zijn als ik de prikbordfunctie op mijn gebieden van belangstelling er totaal uitgooi en de stukken die ik eventueel nog wel plaats eerst 'achter het beeldscherm' vorm laat krijgen en bijschaaf.

  Waar ik buiten internet enig succes mee heb gehad - zou je niet zeggen, gezien het rommelige zwerven, knippen en plakken op mijn blog - zijn strakke columns met een absurdistisch of humoristisch tintje. Maar dat kunstje hier proberen te herhalen, is ook weer niet waar ik warm voor loop.

  Ach, het is sowieso erg betrekkelijk, veertig unieke bezoekers per dag (waarvan slechts een handjevol langer dan een paar minuten blijft) en vijf 'abonnees', het zou bepaald geen 'groot verlies' zijn als ik er een punt achter zet :-). Of dáár moet het dan maar op uitdraaien, of het wordt een duidelijk andere vorm: ik wil werkelijk mijn bakentjes verzetten en kiezen tussen die twee mogelijkheden.

  Ik heb jouw blog bij m'n RSS-feeds gezet. Eerlijk gezegd zie ik Steiners ideeën en visies en die van andere antroposofische auteurs, deels als uitingen van het onbewuste van de betroffene, deels als 'navertellen' - maar dan nog: dat geldt eveneens voor de oude mythen en sagen, sprookjes en dromen van de mensheid; en die zijn daar niet minder intrigerend om.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu dit nog eens na gelezen te hebben,wens ik je veel succes met het lezen van het boek van Aharon(:-)

  BeantwoordenVerwijderen