blogspot visitor

05 oktober 2010

Immigrantenwijken: recht van de sterkste telt steeds meer

Nieuw Religieus Peil, 4 oktober 2010

'De Deense politie waarschuwt dat in diverse migrantenwijken steeds meer het recht van de sterkste geldt. Zo maakte een groep jonge migranten in de wijk Gellerup in Aarhus onder bedreiging met een mes een vrouw 40.000 kronen afhandig. De vrouw deed aangifte en de rechtbank eiste zes jaar gevangenisstraf. Familieleden van de overvallers zetten het slachtoffer onder druk de aangifte in te trekken.
In de Kopenhaagse wijk Køge komt het herhaaldelijk voor dat jonge criminelen de huizen van zieken, ouderen of gehandicapten binnendringen. De bewoners worden zodanig bedreigd dat ze de politie niet durven inschakelen.
Politiecommissaris Jens Espensen uit Gellerup: ‘we zien steeds meer een parallel rechtssysteem ontstaan, dat volledig losstaat van de Deense wetgeving. De zaken worden geregeld door families die het sterkste zijn en die het meeste geld hebben, vaak onder bedreiging en chantage. Als we dit op zijn beloop laten, zullen de jongeren in deze wijken nooit het Deense rechtssysteem accepteren’.

Afschuwelijk. Diep verontrustend. Als de politiek hier geen oplossingen voor organiseert, gaat dit uit de hand lopen in steeds meer Europese steden. Een deel van de problemen heeft niets te maken met religie of 'cultuur van afkomst' maar met het wonen in getto-achtige buurten; maar er is meer aan de hand.

En als 'links' dergelijke omineuze ontwikkelingen niet publiekelijk onderkent en voluit en overtuigend helpt tegengaan, zullen we een hele lange, gure rechtse politieke winter over ons heen gaan krijgen, vrees ik, waarbij helaas de sociaal-zwakkeren kind van de rekening zullen zijn, indirect, van het jarenlang wegkijken van met name - maar niet alleen, confessionelen idem dito en gastarbeiders onbekommerd binnen sluizende bedrijven met goedvinden van 'rechts' eveneens - 'links' van deze problematiek-in-wording en van stoplichten die op oranje sprongen.

Zie ook:
Het antwoord van 'links' op Wilders - een gratis advies
'Migrantenkinderen hebben het hier voor het zeggen' (reportage over Duitse school)
'Stomme blonde': meisje mishandeld vanwege haarkleur
Meisjes in immigrantenwijken verven haar zwart uit angst te worden uitgescholden
Duitse kinderen in Berlijn gediscrimineerd en gepest door migrantenkinderen
Moslimjongens stichten brand in Malmö

Geen opmerkingen:

Een reactie posten