blogspot visitor

09 februari 2019

Zeespiegelstijging: Nederland sluit de ogen voor mogelijke ondergang (en steekt de kop in zandsuppleties)

De zeespiegelstijging is een groter probleem dan we denken. En Nederland heeft geen plan B
Door Rolf Schuttenhelm, Vrij Nederland, 9 februari 2019

[...] De zeespiegelstijging is nog lang niet voorbij en gaat mogelijk een stuk sneller dan we eerder dachten. De grote vraag is of het Nederland zoals we dat nu kennen wel te handhaven is.

[...] In dit verhaal komen diverse Nederlandse zeespiegelspecialisten aan het woord, die tot nog toe hun zorgen vooral uitten binnen de eigen kring.

[...] het lijkt wel of we het echte verhaal van zeespiegelstijging in Nederland niet willen weten. Maar we moeten harde keuzes maken, en dat moment is nu.

Zie ook:

Vijf meter zeespiegelstijging. En dan?
Door Adiël Klompmaker, Nemo Kennislink, 18 oktober 2012   

[...] Nederland zou opgedeeld kunnen worden in drie delen: het laagbevolkte noorden en delen van het westen, het stedelijke westen en het hogergelegen gedeelte van het land. In hoeverre het behouden van de laaggelegen, noordelijke en westelijke gedeelten economische rendabel zal zijn op den duur en de eventuele massa-migratie naar het oosten en zuiden, kunnen punten worden van politiek-economische twisten.
De meeste leden van de workshop waren het eens dat een stijging van vijf meter in honderd jaar hoogstwaarschijnlijk zal uitlopen op massale migratie naar hogergelegen, dunbevolktere delen in Nederland. Vluchtelingenkampen in Nederland behoren dan schrikbarend genoeg tot de mogelijkheden.
 

Afbeelding: Wikimedia, Jan Arkesteijn

En mijn blogs:
Stijging zeespiegel in kaart gebracht: Nederlantis (februari 2009)
Zeespiegel van ijsvrije aarde (maart 2007)
Hansen: aarde kan tweede Venus worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten