blogspot visitor

20 juni 2014

Haagse islamitische PvdE steunt ISIS


Later weggehaalde Facebook-pagina van Arnoud van Doorn (15 juni) met een bloederige ISIS-propagandafilm[1].

Trouw berichtte gister dat de tot de islam bekeerde ex-PVV'er Arnoud van Doorn tweets verspreidde van Abdoe Khoulani, de fractievoorzitter van de Haagse islamitische Partij van de Eenheid (PvdE), die onder meer roept "leve ISIS" en "op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken". Van Doorn, verbonden aan dezelfde partij, noemt het geluid van Khoulani "verfrissend". Zijn PvdE-collega zou "de beeldvorming in westerse media willen nuanceren" en een "roepende in de woestijn" zijn.

Eerder (15 juni) plaatste Van Doorn op zijn Facebook - meteen toegejuicht door de taliban-pion Maiwand al-Afghani[2] - een walgelijke propagandavideo van ISIS zonder zich daarvan te distantiëren (deel screenshot zie hierboven).
Pas nadat ik hem hier op Twitter over had aangesproken, voegde hij - tussen haakjes - laconiek toe: "(mij allemaal wat te gewelddadig)". Dat dus over een film waarin, minutenlang, de ene na de andere auto met inzittenden, ingehaald door een auto met ISIS-moordenaars, wordt doorzeefd met kogels, als in een bloederige live game. Weer later besloot Van Doorn de video van Facebook te halen[1], maar gezien zijn verdere[3] mededelingen was dit geen blijk van voortschrijdend inzicht. Voor Trouw aandacht aan hem besteedde, tweette hij dat hij het geweld afkeurt, maar "niet per definitie anti ISIS" is - kwalijke waanzin, want de feiten leren dat ISIS niet valt los te denken van afgrijselijke vormen van geweld. Om nog maar te zwijgen over de recente terreuraanslag van een ISIS-strijder in het Joods Museum in Brussel, waarbij vier mensen in koelen bloede werden afgeknald. En december vorig jaar zong de Belgische jihadist Brian De Mulder in een filmpje onder de vlag van ISIS: "O Wilders, [...] pas maar op een autobom", "schieten doen wij op kuffar [ongelovigen; K], jihad is nog lang niet klaar" en "aandacht is op Quds [Jeruzalem; K] gericht". Ook dreigde hij met een aanslag op het Atomium in Brussel.

In de genoemde ISIS-film roept een man met een kapmes: "We zullen Baytol Maqdes [i.e. Jeruzalem; K] veroveren, o Joden. En we zijn de zonen van Isaak, we zullen Rome veroveren". In een ander (inmiddels door Youtube verwijderd) propagandafilmpje van de organisatie wordt gezongen over het vernederen van Joodse rabbijnen en het breken van het kruis, en "hier is de islamitische staat [...] en de Al-Aqsa op slechts een steenworp afstand" - weer een duidelijke zinspeling op een van de hoofddoelen: het vernietigen van Israël. In het plaatsje Tel Hamis zouden in februari dit jaar verwelkomers van ISIS hebben gezongen: "O Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren". Een rechtse, pro-Israëlische onderzoeker schrijft dat volgens Arabische bronnen ISIS aankondigt Jordanië te zullen aanvallen en koning Abdulla "af te slachten"[4].

Gelukkig worden nu pogingen gedaan om de pro-ISIS haatsite "De ware Religie" door Google van internet te laten halen. En de islamitische CDA'er Ibrahim Wijbenga doet aangifte tegen dit kanaal wegens doodsbedreiging[5]. Ook gaan er terecht steeds meer stemmen op om (ex-)jihadisten hard aan te pakken[6].

Overigens moet goed worden beseft dat de gewelddadigheden in Irak niet van één kant komen. Ook andere soennitische groepen en sjiitische milities maken zich er schuldig aan[7].

Noten (deels toegevoegd op 21 juni)

[1] Aangevuld in de loop van 21 juni: Misschien haalde Van Doorn - dit gebeurde uiterlijk 16 juni - de pagina alleen weg omdat Youtube de video, getiteld "Clanking of the Swords 4", had verwijderd wegens schending van de gebruiksvoorwaarden. Ik kan hierover (de timing) geen uitsluitsel geven. Op 17 juni meldde Van Doorn op een nieuwe Facebook-account dat zijn oude account door Facebook was geblokkeerd. Op 18 juni tweette hij dat Facebook zijn oude account weer had geactiveerd. Maar nu ik dit schrijf (21 juni begin van de avond) ligt dat weer plat. De ISIS-film - waarschuwing: schokkend gruwelijk - is op dit moment nog hier en hier te zien en van een Arabisch forum te downloaden.


[2] Toegevoegd 28 juni: Maiwand al-Afghani schrijft doodleuk op zijn Facebook (17 juni j.l.; screenshot): "Stel dat de mujahideen van Al-Qaida, Taliban, Al-Shabaab, ISIS, Jabhatul Nusra en alle overige mujahideen groepen wereldwijd aan de poorten van Europa zouden komen, hier leven miljoenen moslims, er wordt zelfs geschat dat in heel Europa en VS meer dan 20 miljoen moslims leven, dan zullen we hen allemaal met open armen ontvangen, sterker nog door een interne revolutie tegelijkertijd met hen externe opening van deze landen, zal geheel het westen in een mum van tijd ingenomen worden en onderdeel van de islamitische staat worden, omdat de meerderheid van de ongelovige inwoners van deze landen niet militair getraind zijn, ze ze hebben enkel een aantal soldaten die niet direct kunnen strijden tegen de moslims en mujahideen, omdat ze te bang en te laf zijn. Daarnaast vallen al hun technologie, wapentuig, atoomwapens, mooiste auto's, gebouwen, geld, mooiste vrouwen, vliegtuigen, alles als oorlogsbuit in onze handen, wat een mooie toekomstperspectief voor de moslim jeugd, of ze gaan daar heen en de overwinnende karavaan joinen of ze wachten hier op hen en praktiseren de islam zoals het hoort intern en extern als voorbereiding op hun komst." [taalfouten heb ik laten staan; K]

[3] Ook gister nog weigerde Van Doorn zich tegen ISIS uit te spreken: "Persoonlijk ben ik niet pro- of contra ISIS, ik heb daar onvoldoende kennis van. Wel eens met Khoulani dat berichtgeving wat eenzijdig is."


[4] Toegevoegd 22 juni: ook in dit artikel wordt bericht dat ISIS Jordanië bedreigt.

[5] Wijbenga denkt trouwens dat ex-jihadisten in Europa eerder door middel van zware criminaliteit (zoals roofovervallen) middelen zullen vergaren om hun strijd in het Midden-Oosten te financieren, dan dat ze op ons continent aanslagen zullen plegen. Helaas bewijst de aanslag in Brussel dat dit maar de vraag is.

[6] Overigens vind ik dat men teruggekeerden die spijt betuigen, de kans moet geven hun leven weer op de rails te zetten en zelfs enige steun moet verlenen - mede om te voorkomen dat ze toch terugvallen op hun oude kameraden.
Toegevoegd 30 juni: ook bestaat het gevaar dat jihadistische extremisten juist in de gevangenis hun gewelddadige versie van de islam succesvol kunnen verspreiden.


[7] En niet te vergeten de oorlog van Bush en Blair natuurlijk.

Zie ook (deels later toegevoegd):


Beeld uit de propagandafilm "Fighting jounalists. Oh, Oh, Aleppo, de spookstad", "door en over de NL mujahideen". "Je ziet dat er vliegen rondvliegen hier. Het stinkt hier enorm naar verotte kuffar ['ongelovigen'; K]"

IS (voorheen ISIS) geeft het blad Dabiq uit, waarin een profetie uit de hadith betreffende de eind(s)t(r)ijd centraal staat, over de verovering van Rome via een overwinning op Romeinse (sic) troepen in de Syrische regio Dabiq ten noorden van Aleppo.

ISIS-leider: kom naar onze islamitische staat
Trouw, 1 juli 2014

Abu Bakr al-Baghdadi belooft moslims die hem trouw zweren, dat Rome zal worden veroverd. 

Plasterk: Gestage toename jihadstrijders naar Irak
Trouw, 20 juni 2014

Behandel ISIS-strijders als SS-ers
Door Han van der Horst, Joop.nl, 17 juni 2014

Jordanië mobiliseert leger aan grens Irak
NU.nl, 22 juni 2014

Ibrahim Wijbenga doet aangifte tegen DeWareReligie.nl
Door Bas Paternotte, The Post Online, 19 juni 2014

Ahmed Marcouch: "Voorkom dat ISIS-sympathisanten [van de PvdE]  moslimschool openen"
AT5, 20 juni 2014

OM doet onderzoek naar raadslid dat Isis bejubelt
Door Robin de Wever, Trouw, 20 juni 2014

Ticking Time Bomb: Jordan's Islamists and the Rise of ISIS in the Hashemite Kingdom
Door Mathew Markman, The World Post, 12 mei 2014

Abou Yazeed prijst ISIS op jihadzender Radio Ghurabaa
Door Carel Brendel, 19 februari 2014 

Analysts Debate Long-Term Effects of Islamists in Europe
AFP / Arutz Sheva, 2 juni 2014

[...] French Al-Qaeda expert Jean-Pierre Filiu believes the threat posed by groups like ISIS, for Europe, is greater than that created by the Taliban's sheltering of Osama bin Laden in Afghanistan prior to the 2001 attacks on New York. 

Islamitische terreurorganisaties: Geweld in naam van de profeet
Door Liesbeth Buitink en Ferdinand Vleugel, Nu.nl, 20 juni 2014

Baghdad's Sunni fighters: we are ready for zero hour
Door Ghaith Abdul-Ahad, the Guardian, 20 juni 2014

Salafisten in Frankfurt; Über Nacht ins Kampfgebiet
Door Katharina Iskandar en Christian Palm, Frankfurter Allgemeine, 20 juni 2014

CDU will deutsche Dschihadisten ausbürgern
Door  Ulrich Clauß en Jochen Gaugele, Die Welt, 20 juni 2014

In het artikel is sprake van maar liefst "43.000 radicale islamisten in Duitsland".

Kalifaat: stromen bloed voor een vaag ideaal
Eildert Mulder, Trouw, 16 juni 2014

Driekwart Nederlandse moslims [van Marokkaanse en Turkse komaf] vindt Syrië-gangers helden
Door Janny Groen, de Volkskrant, 28 mei 2013

Bedenk hier wel bij dat ISIS toen niet bestond. Al Qaida in Syrië, Jabat al-Nusra, was wel al in het nieuws.

Syrië als het einde der tijden
Door Eildert Mulder, Trouw, 19 februari 2014

As Sunnis Die in Iraq, a Cycle Is Restarting
Door Alissa J. Rubin en Rod Nordland, The New York Times, 17 juni 2014

Syrische vrouw gestenigd door ISIS-leden om overspel
Trouw, 18 juli 2014

Al-Nusra en ISIS hersenspoelen kinderen; "droom van jihadisten is om de al-Aqsa moskee in Jeruzalem te bevrijden"
Door Montasser AlDe'emeh, Knack, 17 juli 2014

Women Stoned To Death By ISIS Fighters In Syria For Adultery
The Huffington Post / UK / AP, 9 augustus 2014

[...] The jihadis recently tied a 14-year-old boy to a cross-like structure and left him for several hours in the scorching summer sun before bringing him down - punishment for not fasting during the Muslim holy month of Ramadan. The group has also brutalised Shiite Muslims and others whom it views as apostates. In neighboring Iraq, Islamic State militants have driven members of the Yazidi religious minority out of a string of towns and villages. Thousands of the fleeing Yazidis have been stranded on a mountaintop for days, a humanitarian crisis[...].

Reportage (embedded): The Islamic State
Door Medyan Dairieh, Vice News, 7 augustus 2014
[deel 1] [deel 2]

Veel huiveringwekkend geweld. En in deel 2 een bijna net zo griezelige hersenspoeling van kinderen tot toekomstige jihadisten tegen het Westen.

The Islamic State's Strategy Was Years in the Making
Door Elliot Ackerman, New Republic, 8 augustus 2014

"I wonder if Abu Bakr al-Baghdadi, the leader of the Islamic State, reads Mao?"[...] If America is serious about disrupting the Islamic State’s agenda, we must first understand it. A less than nuanced understanding of the adversary was one of our great strategic blunders during Vietnam, when the Maoist three-phase model was used effectively against us [...].

Isis: de kinderen van het kalifaat
Nieuwsuur, 9 augustus 2014

'IS doodde zeker 500 yezidi's - sommigen levend begraven'
NRC, 10 augustus 2014

ISIS: The Birth of a Terrifying New State
Door Patrick Cockburn, The Independent / Alternet, 13 augustus 2014

It is wishful thinking from the West and regional leaders that the fall of ISIS might be sudden and swift.

De rol en het gevaar van extreem-rechts bij het anti ISIS protest
Anti-Facistische Actie, 13 augustus 2014

[...] Geert Wilders van de PVV roept op om met duizenden mensen hand in hand met neonazi’s en fascisten te demonstreren. Dat dit een recept is wat op rassenrellen kan uitlopen lijkt hij op de koop toe te nemen.

Has the integration of British Muslims failed?
Door Maajid Nawaz, Prospect Magazine, 2 augustus 2014

The Barbaric Terrorists of the Islamic State Are a Threat to the U.S. Homeland
Door Douglas A. Ollivant, New Republic, 23 augustus 2014

'Haatimams' aanpakken is onvoldoende om radicalisering te voorkomen
Door Ewout Butter, Republiek Allochtonië, 25 augustus 2014

Turkije raakt verstrikt in extremistisch web
Door Erdal Balci, Trouw, 25 augustus 2014

Is de Turkse regering medeplichtig aan het succes van de IS?

Imams: Bied meer tegengas tegen IS
Door Carla van der Wal, AD, 26 augustus 2014

ISIS's New Mag Looks Like a New York Glossy—With Pictures of Mutilated Bodies
Door Josh Kovensky, New Republic, 25 augustus 2014

[...] "Dabiq" refers to a small town near Aleppo where the prophet Muhammad foretold that Muslims and the West would clash before the apocalypse. It follows that much of Dabiq’s content focuses on a coming apocalypse [...] Take their second issue, "The Flood." The cover photo is a sleek rendition of Noah's Ark, and an article by Abū 'Amr Al-Kinānī, "It's Either the Islamic State or the Flood," argues that the Caliphate is the "ark," while the rest of Earth will soon be swept away. He writes that "we're completely ready to stand in the face of anyone who attempts to divert us from our commitment to making the religion of Allah triumphant over all other religions, and that we will continue to fight the people of deviation and misguidance until we die trying to make the religion triumphant."

16% of French Citizens Support ISIS, Poll Finds
Door Madeline Grant, Newsweek, 26 augustus 2014

[...] This percentage increases among younger respondents, spiking at 27% for those aged 18-24 [ontstellend veel; K].

Reactie Moslims In Dialoog (MID) op Elforkani's bestrijding van jihadisme
Tweet van @MoslimsID (24 augustus 2014):  "We moeten ons nu uitspreken tegen "djihadisme", want ik ruik geld voor nieuwe projecten, aldus @YElForkani" [screenshot]. Diezelfde MID roept moslims elk jaar op niet-islamitische feesten te mijden. De populaire site "Wij blijven hier" prestenteert tips van MID over "bidden op de werkvloer" (overigens verder geen aandacht aan MID op de site). De club tweet (zie ook Facebook) trouwens pro IS, dus dat zegt alles [screenshot].

Conclusive scholarly opinions on ISIS
Islam21c, 10 juli 2014

Above are only some of the verdicts issued against ISIS by Muslim scholars. Such an agreement between scholars, analysts and intellectuals across the board should shake the heart of any individual who has participated in hampering the revolutionary effort while imposing an innovated ideology on its people.

Euh...Nederlandse moslims nemen geen afstand? Kijkt u even mee?
Republiek Allochtonië, 21 augustus 2014

HTIB: steun aan ISIS is misdaad tegen de mensheid
Republiek Allochtonië, 18 augustus 2014

Britse imams roepen op tot eenheid tegen ISIS
Republiek Allochtonië, 11 augustus 2014

Menebhi [EMCEMO]: 'Aanhangers van ISIS zijn islamofoben en fascisten'
Republiek Allochtonië, 7 juli 2014

Found: The Islamic State's Terror Laptop of Doom
Door Harald Doornbos en Jenan Moussa, Foureign Policy, 28 augustus 2014

Buried in a Dell computer captured in Syria are lessons for making bubonic plague bombs and missives on using weapons of mass destruction.

'IS verandert Noord-Irak in bloedige killing fields'
Trouw, 2 september 2014

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft zich in Noord-Irak 'op historische schaal' schuldig gemaakt aan etnische zuiveringen. Dat heeft Amnesty International in een vandaag vrijgegeven rapport gezegd.

Salafisten in NRW: Selbst ernannte "Scharia-Polizei" patrouilliert in Wuppertal
Der Spiegel, 5 september 2014

Asscher noemt opvatting Turkse jongeren over IS 'verontrustend'
Nu.nl, 11 november 2014

88 procent is het eens met de stelling: "Ik vind het goed dat er steun is van Nederlandse moslims voor groepen zoals IS".

En m'n blogs:
Syrië-jihadist Brian De Mulder dreigt België en Wilders met bomaanslagen
Maiwand al-Afghani is spreekbuis van terroristen
Islamisten handelen deels uit geloof in Apocalyps

2 opmerkingen:

 1. Anoniem10:44

  Er valt verder niets anders te concluderen dat Arnoud van Doorn en Khoulani gewoon jihadistische terroristen zijn. Ze hebben hetzelfde gedachtengoed als Isis, Boko Haram en andere moordende, verkrachtende schoften. Ze kleden zich alleen anders. Oppassen voor dit tuig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem10:48

  Om de zeggen dat deze oorlog van Bush en Blaire is, is voor een deel waar, maar niet helemaal natuurlijk.
  Het is een oorlog tussen Shias en Sunnis die al zo'n 1400 jaar woedt. Het liefst zouden ze deze strijd ook in de schoenen van het Westen schuiven. Zolang Moslims alles wijten aan een ander en zelf nergens verantwoordelijkheid voor kunnen nemen, zullen ze altijd in strijd blijven. Dat weten de meesten ook wel, maar het is zoveel gemakkelijker om niet naar jezelf te hoeven kijken en alles op een ander af te schuiven.

  BeantwoordenVerwijderen