blogspot visitor

20 augustus 2013

Antisemitisme van Wilders' nieuwe vriend Strache

Dit is het vierde deel van een vijfluik. Lees ook:
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af
Wilders' vriend Dewinter omarmt fascistische 'identitairen'
EU-bondgenoot Wilders in spe: 'Leve de blanken van Europa'
Zweedse Democraten: oorlogstaal, racisme en xenofobie

Zomer 2012 zette Heinz-Christian Strache deze Stürmer-achtige antisemitische cartoon - een tafelende dikke bankier met een haakneus en davidsterren op zijn manchetknopen, tegenover het uitgemergelde 'volk' - op zijn Facebook-pagina. Klik hier voor een grotere versie.

PVV-leider Geert Wilders twitterde vandaag opgetogen: 'Vanmiddag in Wenen FPÖ-leider Strache ontmoet. Erg indrukwekkende man. Anti-EU coalitie komt steeds dichterbij.'

Vorig jaar augustus zette Heinz-Christian Strache bovenstaande antisemitische cartoon op zijn Facebook-pagina. Ter illustratie van de FPÖ-slogan: 'Ons geld voor onze mensen'. De tekening circuleerde al enige tijd op extreemrechtse websites. In de jaren tachtig had Strache contacten met extreemrechtsen en neonazi's. Hij beschouwde Norbert Burger, de oprichter van de Oostenrijkse NDP die werd verboden wegens nazi-ideologie, als een vaderfiguur, die hem introduceerde in kringen van extreemrechts. Verder was hij vriendjes met Gottfried Küssel van de later verboden Volkstreue außerparlamentarische Opposition (VAPO) en met Franz Radl, een in 2012 veroordeelde neonazi. Met een aantal neonazi's nam hij in 1989 of 1990 deel aan militaristische spielerei. Hij is in 1989 gezien op een treffen van de in 1994 verboden Wiking-Jugend. In 2011 zette hij neonazi-propagandamateriaal - een gefingeerd financieel overzicht - tegen asielzoekers op zijn Facebook-pagina (zie ook hier).

Ondanks een storm van verontwaardiging over de Stürmer-achtige spotprent en een FPÖ-burgemeester die verklaarde 'niks meer van Strache te moeten hebben', is Strache uiteindelijk niet vervolgd.

Volgens de Anti-Fascistische Aktie (AFA) praatte Strache in 2005 namens de FPÖ over een extreemrechtse Europese alliantie (sic) met onder meer 'de Groot Roemeense partij PRM, een bende die druipt van het antisemitisme en de Roma-haat en de Bulgaarse Ataka-partij [Aanval Partij; K], ook al een antisemitische organisatie'.
De PMR heeft beweerd haar aloude antisemitisme te hebben afgezworen, maar dit kon premier Ytzhak Rabin van Israël en vele Joodse organisatie niet overtuigen. Volgens de wikipedia geeft Ataka, naast antisemitisme, tevens blijk van haat tegen Roma en homoseksuelen.

Illustraties rechtsboven: het embleem van de PMR toont een adelaar, waarboven een christelijk kruis uitsteekt, met een slangachtige prooi in een van zijn klauwen. Op het nog griezeliger wapenschild van Ataka staat een kruis dat doet denken aan een hakenkruis.

Zie ook (deels later toegevoegd):

- Een Bulgaarse parlementariër van Ataka, Magdalena Tasheva, noemde op de eigen tv-zender Alfa ("waarheid") Syrische vluchtelingen "verachtelijke primaten".
De FPÖ blijft intussen doodleuk samenwerken met deze rabiate partij haters.
Hier meer over het initiatief van de FPÖ in 2005. Met Ataka en andere neofascistische partijen sprak men af jaarlijks bijeen te zullen komen en in Wenen een permanent kantoor te vestigen van de op te richten Contact Forum for European Patriotic and national Parties and Movements - die club kan ik echter niet op internet vinden.

- Strache wil de neofascistische Slowaakse SNS bij de extreemrechtse EU-fractie in spe; wat gaat Wilders doen? Weet hij van de toenadering tot de SNS? Illustratie rechts: logo SNS, doet denken aan de Reichsadler van de nazi's. De partij herbergde in het recente verleden antisemitische types.

- Johannes Hübner en Johann Gudenus van de FPÖ 'controleerden' op uitnodiging van Poetin het referendum over de afscheiding van de Krim in maart dit jaar.

- Volgens Strache is Poetin een "ware democraat" met een "autoritaire stijl".

- De Europese FPÖ-lijsttrekker Harald Vilimsky noemt de EU een "lobbyorganisatie van Israël" en zegt dat "Schwarzafrikaner" "kulturfern" zijn.

Europese FPÖ-lijsttrekker Andreas Mölzer schreef onder pseudoniem racistische columns
Politik Heute  / SOS Mitmensch, 1 april 2014 

Update: Mölzer heeft zich na de commotie teruggetrokken.

Europese FPÖ-lijsttrekker Andreas Mölzer noemt de EU een "negerconglomeraat"
Politik Heute, 27 maart 2014

Magazin des FPÖ-Kandidaten Mölzer mit NS-Verharmlosung
Der Standard.at, 4 februari 2014

FPÖ-Kandidat mit rechter Vergangenheit
Salzburger Nachrichten, 17 januari 2014

Must-read Freiheitliche Partei Österreichs: Sonnenwenden, Totenreden
Door Yvonne Staat, Frankfurter Allgemeine, 7 oktober 2013

Uitmuntend artikel over de nationaalsocialistische elementen in de FPÖ. Verplichte kost voor iedereen die iets wil schrijven over Wilders' alliantie met deze partij.

Ein antisemitischer Affront
Door Joachim Riedl, Die Zeit, 22 augustus 2012

Artikel met screenshots met datums. Riedl heeft de leiding van de Weense redactie van Die Zeit.

Die antisemitischen Entgleisungen des Herrn Strache
Door Elisalex Henckel, Die Welt, 20 augustus 2012

Henckel schrijft: 'Strache is vaker beschuldigd van antisemitisme. Na deels gewelddadige protesten in februari [2012] tegen een broederschaps-bal dat jaarlijks wordt bezocht door prominente rechts-extremisten uit heel Europa, zei Strache: "Dit was als de Reichskristallnacht"; en: "Wij zijn de nieuwe Joden". Dit veroorzaakte veel consternatie; de bondspresident weigerde hem een ​​hoge onderscheiding.
Verder heeft Strache vorig jaar een foto online gezet, waarop hij in Lederhosen poseert voor een kerkelijk feest. Bij de foto had hij geschreven: "Isst du Schwein, darfst du rein" ['Eet je varkensvlees, dan mag je naar het feest' - een zowel antisemitische als anti-islamitische uiting dus; K].'

 
Strache in Israel: Erklärung gegen "islamischen Terror"
Die Presse, 6 december 2010


De Israelitische Kultusgemeinde (IKG) in Wenen noemde Strache's bezoek aan een anti-islambijeenkomst in Israël in 2010 'cynisch'. IKG: 'Iedereen weet, welke relaties Strache en de FPÖ onderhouden met extreemrechtse kringen. De islamisten en de FPÖ hebben een gemeenschappelijk platform: antisemitisme'. Zegsman Yigal Palmor van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde: 'Voor ons blijft de FPÖ wat ze altijd was. Als zij zich door zo'n bezoek schoon wil wassen, is dat alleen haar zaak.' 


Die FPÖ und ihr perfides Spiel mit dem Antisemitismus
Edelman.at, 21 augustus 2012

Wilders' nieuwe vriend Strache droeg neonazi-symbool bij bezoek Yad Vashem
Der Lindwurm, 23 december 2010 | Zie ook hier

De vriend van Wilders
Door Fons de Poel, KRO Brandpunt, 29 augustus 2013

Nicht alle "Ausländer" sind Straches Feindbild, die Türken aber eher schon
Door Hans Rauscher, 18 september 2013

Strache draagt graag een Servische vriendschaps-armband en spreekt in het openbaar nogal eens over de Slag bij Amselfeld (1389) tussen Serven en Turken. Saillant gegeven: Slobodan Milošević gaf op de zeshonderdste verjaardag van dit historische gevecht min of meer het startstchot voor de oorlog die zou leiden tot bloederige etnische zuiveringen en het uiteenvallen van Joegoslavië.

Strache wirbt um Serben - Der vergessene Skandal
Door Christine von Kohl, DerStandard.at, 23 oktober 2008

Strache bezocht op verkiezingstournee in 2008 extreemrechtse Servische nationalisten, onder wie Tomislav Nikolić - inmiddels president - van de Servische Radicale Parij (SRS): het slag figuren dat streefde naar een Groot-Servië, Mladić en consorten helden vindt en het oorlogstribunaal in Den Haag een poging het land kapot te maken. Wel heeft Nikolić in 2013 op televisie excuses aangeboden voor Servische oorlogsmisdaden incluis Srebrenica, al weigerde hij Srebrenica 'genocide' te noemen.

In 2011 sloot de FPÖ een samenwerkingsverdrag met de Servische Progressieve Partij die Nicolić had opgericht als meer gematigd en minder EU-vijandig alternatief voor de SRS. Pikant is dat toen ook Vlaams Belang, Front National en Lega Nord als mogelijke partners van dit verbond werden gezien. Wie weet gaat er het er op termijn dus nog van komen dat de PVV deel uitmaakt van een alliantie met voormalige medestanders van Karadžić en Mladić - Nicolić kreeg de titel Chetnik Vojvoda gedurende de oorlog tegen de moslimbevolking van Bosnië, al is er voor zover ik kan zien geen bewijs dat hij een actieve rol speelde (in tegenstelling tot voormalig SRS-partijleider Vojislav Šešelj die moest voorkomen in het Internationaal Strafhof, zijn zaak sleept zich nog steeds voort.) De vraag is of Nicolić werkelijk van een ultra-nationalist tot een gematigd politicus is geworden.

Strache distanziert sich von Fangruppe und nimmt FPÖler in Schutz
DerStandart.at, 22 augustus 2013

Strache verwierp uiteindelijk een van haat voor immigranten druipende Facebook-pagina ter ondersteuning van de FPÖ. Eerst had hij beweerd dat het een poging betrof van tegenstanders om hem zwart te maken. De pagina was voor de Israelitische Kultusgemeinde en het Mauthausen-Komitee aanleiding geweest om bij andere partijen aan te dringen niet met de FPÖ in zee te gaan en Strache te beschuldigen van het blijven gedogen van de 'keldernazi's' in zijn achterban.

Biografie HC Strache: Sein Aufstieg, seine Hintermänner, seine Feinde
Nina Horaczek und Claudia Reiterer, Überreuter, 2009, 255 pagina's

Ukip's Hugh Williams Pens Non-PC World History Book, Claims Nazi Invasion Due To 'Polish Aggression'
Door Paul Vale, Huffington Post, 22 augustus 2013

Alweer een teken dat nazistische denkbeelden welig tieren in Ukip, mogelijk een andere bondgenoot in spe van Geert Wilders.
Meer over Ukip in een eerdere blognotitie.

En m'n blognotities:
Wilders vraagt Marine Le Pen ten dans - het masker valt af
Wilders' vriend Dewinter omarmt fascistische 'identitairen' en racistische American Renaissance
Korwin-Mikke en Gražulis, twee van de oprukkende politieke hysterici in Europa

Waarom de 'identitairen' neofascisten zijn, beste Joost Niemöller
Oorlogsverklaring neofascistisch Identitair Verzet
Griekse Gouden Dageraad is echte nazi-partij - memo voor de pers

Tags: Partij van de Vrijheid, PVV, Geert Wilders, Heinz-Christian Strache, FPÖ, Freiheitlichen Partei Österreichs, neonazi, nazi's, nazisme, nationaalsocialistisch, nationaalsocialisme, connecties, antisemitisme, Jodenhaat, NDP Österreich, Nationaldemokratische Partei, Volkstreue außerparlamentarische Opposition, VAPO, Norbert Burger, Gottfried Küssel, Franz Radl, Aanvalspartij, Attack, Ataka, Partidul România Mare, PRM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten