blogspot visitor

20 oktober 2015

Pegida-spreker betreurt[*] sluiting concentratiekampen

Im Grenzbereich der Volksverhetzung
Door Christian Rath, TAZ, 20 oktober 2015

Akif Pirinçci, die eerder een rede[1] hield op een Pegida-demo in Bonn, riep gisteravond in Dresden in de microfoon van deze beweging voor 'bezorgde burgers' (kuch):
"Die KZ sind ja leider derzeit außer Betrieb".
Justitie overweegt vervolging.

Uiteraard krabbelt Pegida haastig terug, bij monde van leider en Hitler-typetje-speler Luz Bachmann, naar wie een justitieel onderzoek loopt wegens haat zaaien (hij loopt kans op een hoge boete of jaren celstraf).

[1] Pirinçci sloot destijds in Bonn zijn toespraakje af met de omineuze woorden:
"Ihr seid Deutsche, keine feigen Ratten. Es lebe das heilige Deutschland!"
Toegevoegd 23 oktober: Pirinçci is ook een hele enge homohater en verkondigt dat bijna alle vrouwen een dominante man wensen.

[*] Correctie mei 2016: Pirinçci legde het gewraakte citaat in de mond van de huidige machthebbers en zinspeelde niet op concentratiekampen voor immigranten:
Es gäbe da auch noch andere Möglichkeiten, aber die KZ, so dürften einige Machthaber wohl im Stillen denken, sind ja leider außer Betrieb.
Hierop wijst Liane Bednarz in een uitstekende analyse van het taalgebruik van Nieuw Rechts. Bednarz merkt hierbij op:
Das Ziel der Neuen Rechten ist, unsere pluralistische Demokratie in die Nähe einer Diktatur zu stellen. So lässt sich die Bevölkerung aufstacheln, namentlich zum „Widerstand", also zum zivilen Ungehorsam im Sinne von Artikel 20 Absatz 4 des Grundgesetzes.
Zie ook:

Pegida Nederland -  een eerste test
Kafka, 14 oktober 2015

Een activist van de extreemrechtse groep Identitair Verzet was betrokken bij de eerste Pegida NL-demo met notoire fascisten en een racistische toespraak van woordvoerder Raffie Chohan. Het OM onderzoekt wat Chohan uitkraamde, onder meer:
"De massieve inteelt in de islamitische cultuur brengt vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims."
Elsevier tekende eerder op uit de mond van Chohan, op een vraag over hardliners uit het extreemrechtse circuit, zoals neonazi's:
"Je staat samen sterker wanneer je onderlinge verschillen naast je neer kan leggen."
Wie samenwerkt met neonazi's, is zelf minstens een halve fascist, zo niet een hele. Dat Chohan de daad bij het woord voegt, blijkt eruit dat ze bekende extreemrechtse activisten op haar - slecht bezochte, dus zeer overzichtelijke - demo geen strobreed in de weg legde. Sterker nog: in haar ordedienst draaide een lid van de Nederlandse Volksunie (NVU) mee. En dan was er zoals gezegd een persoon van Identitair Verzet, Femke den Hoed, die folderde in een t-shirt van Pegida.
Verder manifesteert tot op heden de beruchte rechtsextremist Ben van der Kooi zich vrolijk op de Facebook van Pegida Nederland, net als "houzee" roepende NVU-vrienden van hem.

Dit alles mede onder de bezielende leiding van wapenhandelaar Edwin Wagensveld, die ook al weinig smetvrees ten aanzien van neonazi's aan de dag legt.

Aanvulling 22 maart 2016: Vandaag  reageerde Popke van der Woude, die actief is of was voor Pegida en door de PVV in Friesland is geprezen als vrijwilliger [screenshot], met de woorden "gewoon doen" op aansporingen van extreemrechtse lieden in België tot het in brand steken van moskeeën, als reactie op de terroristische aanslagen die vanochtend in de stad plaatsvonden [screenshot via Onderzoeksgroep Kafka].
Op een bijeenkomst van Pegida op 19 maart in Utrecht, riep Nel Stins op tot het in brand steken van moskeeën en daagde daarbij de politie uit haar te arresteren. De politie schijnt kwalijk genoeg niets te hebben gedaan. Kennelijk mag je in ons land tegenwoordig onder het toeziend oog van de politie  aanzetten tot geweld tegen een minderheid.

Aanvulling 27 maart 2016: Pegida-activiste Astrid Bello, ook wel "Asje" genoemd, die leider Edwin Wagensveld vergezelde bij een protest in Enschede, spreekt de wens uit (criminele) moslims te vergassen in de "mooie monumentale kampen". Neofascist en kampbeul in spe dus, waarvan akte.

Aanvulling 30 april 2016: het Openbaar Ministerie (OM) is overgegaan tot het vervolgen van zowel Nel Stins als Raffie Chohan.

Lees ook m'n blog (onder meer over Edwin Wagensveld):
[Pegida-oprichter] Lutz Bachmann scheldt vluchtelingen uit op neonazi Facebook-pagina

Later toegevoegd:

Fundstück: So erklären sich Pegida-Fans die Rede von Akif Pirinçci
Netz Gegen Nazis, 29 oktober 2015

Spreker tegen asielzoekerscentra Utrecht roept op tot in brand steken moskeeën
AD, 19 maart 2016

Hakenkreuz und Kühnengruß: Staatsschutz ermittelt nach Legida und Thügida
LVZ.de, 7 april 2016

Pegida blockiert deutsch-tschechische Grenzübergänge
Der Tagesspiegel, 9 april 2016

[...] An den Übergangen Cinovec-Altenberg und Kraslice-Klingenthal versammelten sich jeweils rund Hundert Anhänger des tschechischen „Blocks gegen den Islam“ [Gründer ist Martin Konvicka] und der fremdenfeindlichen Pegida-Bewegung [...]. Auf Facebook hatte Pegida die Aktion zuvor verbreitet. Auch Lutz Bachmann ist dabei [...].

Must-read Wie das Netzwerk der Neuen Rechten radikales Denken in die Gesellschaft trägt
Door Liane Bednarz, The Huffington Post, 31 mei 2016

[...] Die „Umvolkung" ist der historisch ältere Begriff, er geht direkt auf die Nationalsozialisten zurück. „Umvolkung" heißt auch das neue Buch von Akif Pirinçci.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten