blogspot visitor

11 februari 2011

Jonge Gazanen haten - en vrezen - Hamas

Door Rolf Bos, De Volkskrant, 11 februari 2011

Uit het artikel blijkt dat een vrouw in Gaza die geen hoofddoek draagt, veel kans loopt een man met een baard achter zich aan te krijgen. Een jeugdcentrum voor jongens én meisjes is al maanden gesloten. Meisjes die zonder 'passende begeleiding' uit gaan, kunnen worden opgepakt en urenlang verhoord, evenals hun familie, als die Fatah-gezind is.

De Facebook-pagina van een groep opstandige jongeren, die zich de Gaza Youth Breaks Out noemt en eind december 2010 het nieuws haalde met een manifest met de slogan Fuck Hamas. Fuck Israel. Fuck Fatah. Fuck UN. Fuck USA, is - vrezen de makers - geïnfiltreerd door Hamas [inderdaad is op het moment van dit schrijven het eerste bericht een stukje propaganda over het Palestijnse verzet tegen Israël]. Een afspraak voor een interview met de Volkskrant zat er niet meer in - de jongeren zijn te bang geworden. De afgelopen dagen zijn tientallen jongeren opgepakt. Een jongen vertelt aan verslaggever Rolf Bos dat Hamas in 2007 zijn broer en twee neven heeft vermoord.

Later toegevoegd: 

'Hamas talibaniseert Gaza'
Door Mel Frykberg, 6 mei 2013

Gaza marathon cancelled by UN agency over Hamas ban on women runners
Associated Press, 5 maart 2013

'Hamas martelt en executeert gevangenen'
Door Sander Becker, Trouw, 4 oktober 2012

Hamas regeert Gaza met harde hand
Door Laurens Samsom, 29 december 2012

Columnist In Hamas Daily Calls To Limit Women's Movement Because They Spread Disease
Memri, 1 februari 2013

Following a recent outbreak of swine flu in the West Bank, which later spread to Gaza as well, 'Issam Shawer, a columnist in the Hamas daily Falastin, wrote that women are the worst transmitters of diseases because they tend to gather in groups and to move from place to place. He advised them to wear a niqab, saying it protects them from infection, and called to limit their movement in the next few months in order to curb the spread of germs

Zie ook m'n blognotitie:
'Ik draag geen hoofddoek meer'
Hamas verjaagt bijeengekomen literatuur-liefhebbers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten