blogspot visitor

13 juli 2009

Haatprediker opnieuw in 'poldermoskee'

Door Carel Brendel, 13 juli 2009
[later toegevoegd: pagina bestaat niet meer; wel nog hier te lezen]

'De Amsterdamse Poldermoskee, ooit door de radicale moslim Mohammed Cheppih opgericht om de radicalisering onder jongeren in Slotervaart tegen te gaan, gaat vrolijk door met de strijd tegen radicalisering. De fundamentalistische shariaverheerlijker Khalid Yasin is afgelopen zaterdag al weer voor (minstens) de derde keer op bezoek geweest. Dit keer kwam de omstreden prediker langs om een dawa cursus te geven. Ondertussen gaat de zoektocht door naar een suikersjeik, die de armlastige moskee uit de geldnood kan helpen. Gezien de regelmatige optredens van Yasin is de zoektocht naar een haatsjeik met succes afgesloten.'

---

Joods Actueel: 'Khalid Yasin is een voormalig christen die geïnspireerd door de nationalist Malcolm X zich tot de Islam bekeerde en sindsdien de wereld afreist om zijn standpunten te verkondigen. Hij is populair bij jonge moslims. Er zijn ook moslims die zijn interpretaties aanvechten. Khalid Yasin is er rotsvast van overtuigd dat de parlementaire democratie in conflict is met de islam omdat de sharia, de islamitische wetgeving gegeven in de Koran, Goddelijk is en dus boven de wetten staat die door een verkozen parlement worden uitgevaardigd.'

Yasin staat onder meer bekend om zijn standpunt dat een moslim geen ongelovige vrienden hoort te hebben. Ook draagt hij uit dat homo's de doodstraf zouden moeten krijgen.

Er bestaan opnamen van Yasin die de bloederige lijfstraffen van Saoedi-Arabië prijst en AIDS en 9/11 als het werk van Amerika bestempelt,

De oprichting van de poldermoskee is politiek gesteund door PvdA-wethouder Ahmed Marcouch en burgemeester Job Cohen.

Update: 'Het hoge woord is er uit: Poldermoskee is niet liberaal' (blog 'Het verraad van links'). Later toegevoegd: pagina bestaat niet meer; wel nog hier te lezen.

Update: Yasin blijkt ook een regelrechte antisemiet te zijn, getuige deze twee video's:

Yasin hangt hier het waanzinnige verhaal op, dat Joodse stuurlui de bemanning van het schip van Columbus op slinkse wijze lieten omkomen en vervolgens met van Spaanse moslims gestolen zeekaarten Columbus naar Amerika voerden. De preek hamert er bij de toehoorders de boodschap in, dat de kolonisatie door het oude Europa het ware terrorisme van de mensheid is. Welnu, achter dit grootste kwaad zitten dus... de Joden!

Yasin zegt hier: 'This whole idea of cheating kaffirs, mistreating kaffirs, is from the Jews ... They are the ones that fake like that, we are not the ones that fake like that'.


In deze video, die begint met 'Our brothers the Taliban', betoogt Yasin dat de Taliban na het verdrijven van de Russen uit Afghanistan tevens de 'atheïsche, socialistische en communistische Afghanen' overwonnen om de islam te vestigen, ja, zelfs het eerste 'islamitische emiraat' te stichten - juicht hij. En passant debiteert Yasin een vervalste en verheerlijkende geschiedenis van de Taliban. Waarbij hij het zo voorstelt, dat de Taliban op de eerste plaatst streden voor de 'eer van hun vrouwen' (sic), die verkracht zouden zijn door genoemde goddeloze tegenstanders. Wat betreft 9/11 stelt Yasin vast dat er geen bewijs zou zijn voor betrokkenheid van de Taliban, behalve dat ze 'hun broeder Osama Bin Laden' niet wilden uitleveren.

Later toegevoegd:

Haat
Door Peter Breedveld, Frontaal Naakt, 20 april 2009

Omstreden Sjeik Khalid Yasin in moskee van Deurne
Joods Actueel, 2 april 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten