blogspot visitor

27 januari 2012

Regulering van internet is redelijk

Door Auke Hulst, de Volkskrant, 27 januari 2012

Er is al vaker op gewezen dat het absurd is dat internet dermate 'neutraal' moet zijn, dat alle informatie er straffeloos over vervoerd mag worden. Denk aan kinderporno en oproepen tot geweld; maar inderdaad ook aan creaties die iemands eigendom zijn en waar copyright op zit.

Van gewone straten en wegen zeg je ook niet dat ze 'vrij' moeten zijn in de zin van er ongecontroleerd en straffeloos over mogen transporteren wat men wil. Auke Hulst heeft gewoon gelijk dat het in deze maken van een wezenlijk onderscheid tussen oude en nieuwe transportsystemen, inconsistent is en onwenselijk.

Niet voor niets eisen de 'kopimisten' voor zichzelf absolute privacy en geheimhouding, terwijl ze het recht claimen andermans producten te stelen. De ideologie van Anonymous is verleidelijk voor iedereen, zeker voor wie jong is, maar zou leiden tot een parasitair en op den duur fataal gezwel in de economie als er geen halt aan wordt toegeroepen.

Eigenlijk is het kopimisme een regelrechte fundamentalistische ideologie, met Anonymous als terroristisch netwerk - een soort internet-Al Qaida. Dat Zweden deze club heeft erkend als godsdienst, is absurd soft en dom. 

Toegevoegd 10-2012: 

Anonymous dreigt met aanval op Nederlandse providers en overheid
Trouw, 12 oktober 2012

Zie ook m'n blognotities:
Anonymus-piraten bedreigen Nederlandse providers
Piraat Femke Halsema verklaart auteursrechten vogelvrij
Leidt Web 2.0 tot een parasitaire economie en beangstigend collectivisme?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten