blogspot visitor

11 januari 2011

Moslimbroederschap verkettert onafhankelijk Zuid-SoedanIkhwanweb.com, 7 januari 2011

Ikhwanweb - in de header van de website een onvrij gemaakte meisje met een bijna over haar ogen heengetrokken hoofddoek naast het woord 'freedom' - noemt zichzelf The Muslim Brotherhood's Official English Website. Eerst ondertekenende van de 'islamic scholars' in kwestie is Yusuf al-Qaradawi (foto), de waarschijnlijke geestelijk leider van de Moslimbroederschap.

Zoals bekend gaat het om de mogelijkheid dat het overwegend christelijke en animistische zuiden van Soedan zich deze week per referendum uitspreekt voor onafhankelijkheid, iets waarmee het in meerderheid islamitische noorden heeft ingestemd bij de wapenstilstand na een burgeroorlog die decennia heeft voortgewoekerd en waarin onnoemelijk veel slachtoffers zijn gevallen.
Qaradawi en de Moslimbroederschap torpederen hiermee dus regelrecht de fragiele vrede en laten zo iets van hun ware aard zien.

Een van hun[*] motieven is ongetwijfeld dat Israël soms militaire aanvallen doet in Soedan op veronderstelde wapentransporten ten behoeve van Hamas. Maar dat het zionisme ook bij de kwestie van de afscheiding van Zuid-Soedan zo prominent als boosdoener wordt vermeldt, in één adem met een 'global conspiracy', riekt toch vooral naar het bekende antisemitisme verpakt als antizionisme.

Aflevering Uitgesproken Vara over de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan hier (gister, 10 januari 2011).
Trouw brengt zijn tweede katern De Verdieping vandaag uit onder te titel 'Zuid-Soedan op de drempel'.

Verder vindt Qaradawi dat afvalligen en praktizerende homoseksuelen in het kader van een islamitische staat en rechtsspraak gruwelijke straffen moeten krijgen, zo nodig de doodstraf. Hij betoont zich een voorstander van de 'islamitische wijze' van vrouwenbesnijdenis[#], maant mannen hun vrouwen zo nodig te dwingen een hoofddoek te dragen en acht de vrouw naar haar aard 'relatief zwak, instinctief en verleidelijk'. Als felle antisemiet propageert hij zelfmoordaanslagen op Israëlische Joodse burgers. (Meer bewijsplaatsen: zie hier.)

[#] Later toegevoegd: Kennelijk heeft Al-Qaradawi later opgeroepen tot het beëindigen van vrouwenbesnijdenis. Maar waarom blijft dan zijn oude standpunt gewoon staan op zijn bekende site Onislam.net?

[*] Vergelijk overigens de eveneens kwalijke houding van de zogenaamd gematigde Tariq Ramadan, die als voorganger in een gebed voor islamitische studenten allah heeft gesmeekt[#] om de overwinning van de 'broeders en zusters' in onder meer Soedan - dus van de verwerpelijke islamisten ter plekke. Ramadan: 'Aanvaard alles van hen, en laat hen met beide benen op de grond staan en geef hen een plek in uw paradijs met de uitverkoren gelovigen en met de martelaren'.
Hiermee consistent is Ramadans laakbare samenwerking met de Iraanse theocraten door zijn programma op een propagandazender van dat fascistoïde bewind - om reden waarvan hij terecht is ontslagen als adviseur van de gemeente Rotterdam.

[#] De oorspronkelijke link was dood gaan lopen.Bij deze als onverdachte bron de site van de antropoloog Martijn de Koning. Diens halfzachte, verdoezelende interpretatie slaat echter nergens op, wat bij hem helaas nogal vaak het geval is – de goede man zou een oplichter nog niet herkennen nadat deze hem al zijn geld had ontfutseld met loze praatjes. Toegevoegd januari 2015: zo onbeleefd zou ik me nu niet meer uitdrukken.
Toevoeging 29 januari 2011:

Moslimbroederschap: onrust zal tirannieke VS-bondgenoten doen omvallen
Door Carolien Roelants, NRC Handelsblad, 29 januari 2011

[We zullen zien of de in Egypte geboren Qaradawi, die door velen als de informele leider van de internationale Moslimbroederschap wordt gezien, zich met de opstand in zijn geboorteland gaat bemoeien; K].

Update:

Sudan dreigt met omverwerping regering Zuid-Sudan
Trouw / AP, 19 april 2012

En zie m'n blognotities:
Ramadan en al-Qaradawi's fatwa's
'Weldra geen christenen meer in de regio van oorsprong' (met link naar artikel over aanval op christenen in Nigeria)
Christenen in Midden-Oosten in het nauw (met link naar artikel over de benarde positie van christenen in Eritrea)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten