blogspot visitor

27 februari 2009

Sekse-apartheid in onze openbare ruimte

De seksuele apartheid wordt niet alleen in Utrecht ingevoerd, maar ook in Rotterdam. Op verzoek van de theatermaker Salaheddine is er tijdens zijn voorstelling in het Theater Zuidplein een apart vak ingericht met vijftig stoelen 'voor vrouwen die vanwege hun islamitische geloofsovertuiging niet naast een man willen zitten', meldt blogger Carel Brendel.

Krankjorem dat zoiets wordt toegestaan. Krijgen moslima's die niet in het vak gaan zitten straks te maken met sissende boze islamitische fundi-mannen in het 'gemengde' deel van het theater. Of vrouwen in het algemeen.

En dan ook maar woningen waarin speciaal is voorzien in aparte vertrekken voor vrouwen en mannen?

Allemaal naargeestig en volkomen onwenselijk!

Update: Het AD bericht dat de islamitische bezoeksters aan het Theater Zuidplein geen enkele behoefte hadden aan een apart vak. De belangstelling was vrijwel nihil en het personeel haalde de tientallen bordjes daarom maar weer weg. Desalniettemin houdt de leiding van de schouwburg vast aan de principiële lijn van het bieden van dit soort 'voorzieningen'.

Update 8 april 2009: minister van Integratie Eberhard van der Laan acht aparte zitplaatsen voor vrouwen ontoelaatbaar. De Rotterdamse gemeenteraad echter, bij monde van een Groenlinks-getroubleerde wethouder, noemt de theatrale sekseapartheid in de havenstad een experimenteel marketinginstrument.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten