blogspot visitor

19 april 2016

'Allesverslindende geldmachinerie maakt Amsterdam kapot'

'Zakkenvullers verwoesten de stad'
Door Eric Duivenvoorden, Het Parool, 18 april 2016

Eric Duivenvoorden, mede-initiatiefnemer voor FAIRcity:
[...] "Je kunt de strijd van de markt haast niet meer winnen," zoals een D66-bestuurder van stadsdeel Centrum het onlangs uitdrukte. Maar dat is wel wat je van een stadsbestuur en van Amsterdams grootste collegepartij mag verwachten. Dat ze Amsterdam verdedigen tegen de nietsontziende geldmachinerie, dat ze ervoor zorgen dat Amsterdam zijn veelzijdige en open karakter behoudt en dat er voor iedereen plaats is.
De hegemonie van het grote geld doet zich trouwens niet alleen voelen bij de winkelnering. De woningmarkt in de stad staat onder een vergelijkbare druk en ook in de (thuis)zorg komen de gevolgen hard aan. Tot hoever laten we het leven in Amsterdam door de markt dicteren?"
> Lees het hele stuk in Het Parool 

Zie ook (later toegevoegd):

Ook in Amsterdam neemt de kloof tussen arm en rijk toe
Door Michiel Couzy, Het Parool, 21 augustus 2015

De tweedeling tussen arm en rijk neemt snel toe in Europese hoofdsteden, blijkt uit internationaal wetenschappelijk onderzoek. Ook Amsterdam groeit uit tot een gedeelde stad. [...] De toenemende ongelijkheid in de Europese hoofdsteden is een gevolg van liberalisering en globalisering, zegt [Sako Musterd, hoogleraar stedelijke geografie aan de Universiteit van Amsterdam].

Schuldenexpert: 'Huren in Amsterdam veel te hoog'
Door Ton Damen, 20 mei 2016

De huren van de Amsterdamse woningcorporaties zijn voor mensen met een laag salaris veel te hoog. Sinds kort komen hierdoor in Amsterdam zelfs meer huurders met een laag-betaalde baan in financiële problemen, dan mensen met een uitkering.

Foto: J. Patrick Fischer (2008), Creative Commons / Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten