blogspot visitor

06 augustus 2014

Doe mee: maak Nederland fossiel-vrij!


Bovenkant van de blog Fossielvrij.nl
 
"19-21 september komen we wereldwijd in actie"

"Op 23 september komen bijna alle regeringsleiders in New York bij elkaar voor een historische Klimaattop. De gevolgen van klimaatverandering zijn niet te overzien, daarom zullen regeringsleiders zo snel mogelijk de transitie naar een echt duurzame samenleving moeten inzetten. Het is belangrijk dat regeringsleiders NU de maatregelen nemen die nodig zijn voor een economie die ecologische en menselijke waarden boven korte termijn winsten stelt. Tegelijkertijd zijn deze klimaattoppen in het verleden nog niet erg effectief gebleken, de transitie naar een duurzame samenleving lijkt eerder van onderop te komen.
Daarom grijpen wij dit moment aan om het weekend voorafgaand aan deze top wereldwijd te laten zien dat wij zelf de leiding nemen om het klimaatprobleem op te lossen en op te roepen tot meer actie."

"In het weekend van 19-21 september zullen er daarom overal ter wereld acties, demonstraties en bijeenkomsten  georganiseerd worden met de oproep aan regeringsleiders: Action, Not Words!"

Bezoek de blog Fossielvrij.nl | Facebook | @FossielvrijNL

Zie ook:
Helse hitte en hoog water
De oplossingen op een rij

Klimaatverandering in 10 minuten

Geschiedenis van onze kennis

350.org-campagne


En onder meer m'n blognotities:
Docu's gevaren fracking/schaliegas voor drinkwater
IPCC: kritische grens klimaat in 30 jaar bereikt bij business as usual
Studie: Zuidpool zal sneller smelten door veranderende winden
West-Antarctica en Groenland smelten sneller dan gedacht: catastrofe bijna onafwendbaar
Zeespiegel van ijsvrije aarde

Tags: fossiele brandstof, steenkool, olie, gas, zonne-energie, groene stroom, windenergie, duurzame energie, desinvesteren, uitvesteren, financiering, investering, Nederland, 350.org, campagne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten