blogspot visitor

11 juni 2013

Auteur Hamed Abdel-Samad met dood bedreigd wegens 'afvalligheid'

Een 'Egyptische Khomeini' en bondgenoot van president Mohammed Morsi roept op tv op tot het vermoorden van de in Duitsland woonachtige intellectueel en schrijver, die evenals destijds Salman Rushdie uit voorzorg heeft besloten onder te duiken. Ongehoord dat een dergelijke brutale fatwa opnieuw is uitgesproken.

Op moment van dit schrijven hebben de Nederlandse kwaliteitskranten en dito andere media bij mijn weten hierover nog niets bericht! De publieke opinie en de politiek moeten zo snel mogelijk in beweging komen en onder meer van president Morsi eisen deze oproep te veroordelen en maatregelen te nemen ter bescherming van Abdel-Samad. Ook moet druk op Facebook worden uitgeoefend om profielen waarop openlijk tot een liquidatie wordt aangespoord, te verwijderen.

Egyptian author appeals for protection following Islamist threats
Door Sherif Tarek, Ahram Online, 10 juni 2013

---

Volgens de Griekse bekeerling Hamza Tzortzis, onlangs spreker in de Blauwe Moskee van imam Yassin Elforkani in Amsterdam, moet een afvallige die fysiek ten strijde trekt tegen zijn geloof - of 'volgens sommige interpretaties', aldus Tzortis, zelfs als dit niet fysiek gebeurt - worden onthoofd. Wat volgens hem overigens geen pijn zou doen! Gaan we Tzortzis horen protesteren tegen de doodsbedreiging aan Hamed Abdel-Samad, omdat deze alleen met het woord de radicale islam aanvalt? Gaan we iets vanYassin Elforkani vernemen over deze ongehoorde nieuwe oproep tot moord, ditmaal niet van Iraanse maar Egyptische origine, aan het adres van een schrijver met een moslim-achtergrond, verblijvend in een Westers land? Gaat Tariq Ramadan protesteren?

Zie ook:

Mordaufrufe gegen Hamed Abdel-Samad
Giordano Bruno Stiftung, 9 juni 2013

Islamkritik: Offener Mordaufruf gegen Publizisten Abdel-Samad
Door Hannah Pilarczyk, Spiegel Online, 7 juni 2013

Updates:

Het zwijgen van Duitse auteurs over de doodsbedreiging aan Abdel-Samad
Door Georg Diez, Der Spiegel, 13 juli 2013

Autor Hamed Abdel-Samad abgetaucht
Frankfurter Allgemeine, 11 juni 2013

Verder m'n blognotities:
Maken moslimbroeders Egypte tot soennitisch Iran?
Farooq Khan was te modern en werd vermoord
Qaradawi: zonder doodstraf voor afvalligen zou islam zijn verdwenen
Fetullah Gülen: afvalligen zonder berouw moeten dood
Tariq Ramadan & Amir De Martino: Iran is democratie

Foto wikipedia: Hamed Abedel-Samad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten