blogspot visitor

24 augustus 2012

'Willem Holleeder' heeft 74.000 volgers op Twitter - tip voor Erik NoomenDoor Coen Brandhorst en Matthias Van den Bossche, De Morgen, 24 augustus 2012

Brandhorst en Van den Bossche berichten dat Holledeer ontkent dat hij zelf de twitteraar is. Maar het is natuurlijk toch een teken aan de wand, een onheilspellend omen, dat hele volksstammen aan de lippen van deze crimineel willen hangen.

Zoals het ook verontrustend en verwerpelijk is dat sommige bekende Nederlanders graag met Holleeder gezien worden, zoals cabaretier Najib Amhali en rapper Lange Frans.
En dat het sensatieblaadje Nieuwe Revue Holleeder een column heeft gegeven. Tegen een fiks honorarium waarschijnlijk, maar dat wil zijn nieuwe werkgever niet zeggen.

Hoofdredacteur Erik Noomen van Nieuwe Revue betoont zich een gewetenloze opportunist. Hij spreekt van een 'interessant spanningsveld' tussen Holleeders bekendheid en geliefdheid bij verschillende BN'ers, en zijn 'criminele verleden waar veel mensen van gruwen'. Hoe krijgt-ie het uit zijn strot. En volgens (No)omen zou Holleeders 'tegendraadse karakter' bovendien 'prima passen' bij het tijdschrift.

Tegendraads karakter!

Die mag héél hoog eindigen op de lijst van normvervagende eufemismen voor hufterigheid en gewelddadigheid.
Erik Noomen als blatende wegbereider van de naar de bovenwereld oprukkende onderwereld. Als oplagecijfergeile normaliseerder van de maffia. Als de cynische verheffer van een zware jongen tot idool van de Geen Stijl-generatie.

Ik hoop dat het nog bonje wordt en dat Noomen eens in aanraking zal komen met Holleeders 'tegendraadse karakter'. Tip aan Nieuwe Revue voor een ander eufemisme: 'een vacature achterlaten' in plaats van 'omgelegd worden'.

Zie ook: 

'Wat ik zie in Badr Hari? Een volksheld!'
Door Yehya Kaddouri, de Volkskrant, 18 november 2012

[Zie dit NRC-artikel over de verdenkingen tegen Badr Hari; geen kattepis, al moet nog blijken of een en ander bewezen kan worden; tot die duidelijkheid er is, zou men de man noch moeten verketteren, noch verheerlijken of als slachtoffer voorstellen (zoals de rechtse extremist Leon de Winter doet); K] 

Op zoek naar de Holleeder in onszelf
Door Elma Drayer, 11 oktober 2012

Bekende crimineel
Door Sylvain Ephimenco, Trouw, 26 juli 2012 

De mythe van de onschuldige penoze vermoord
Door Rutger van der Hoeven, De Groende Amsterdammer, 30 december 2012 

Waar Holleeder voor staat: de opkomst van de georganiseerde criminaliteit
NRC Handelsblad, 4 januari 2012

Later toegevoegd: 

Willem Holleeder in Nova College Tour
NTR, aankondiging tv-opname 11 oktober

Twan Huys, toch al een ultrarechts type, vliegt nu gierend de bocht uit door een crimineel  op het podium te zetten voor een zaal vol studenten. Weerzinwekkend. 

Holleeder heeft geen bekendheid vergaard, hij heeft levens verwoest
Trouw Commentaar, 8 oktober 2012

De auteur van dit prima commentaar hekelt raadt de NTR terecht aan de zaak alsnog af te blazen en vestigt de aandacht op een extra stuitende zin in de aankondiging op de NTR-site: 'Holleeder vergaart nationale bekendheid wanneer hij samen met Cor van Hout, Frans Meijer, Jan Boellaard en Martin Erkamps biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoert'.

'Willem is terug', zo heet plaat Holleeder en Lange Frans
Door Sanne Riepema, Trouw, 5 september 2012

[Plaatjesdraaier Ruud de Wild doet doodleuk mee met het populair maken van een misdadiger, shame on him; en opnieuw op die 'Lange Frans' natuurlijk - stelletje kwaadsappige proleten bij elkaar; K]  

Holleeder twee keer zo interessant als Rutte
Joop.nl, 14 oktober 2012

NTR-programma College Tour met als gast topcrimineel Willem Holleeder blijkt kijkcijferkanon. [Maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders hebben gekeken: beangstigend. Holleeder (zie video) heeft de uitstraling van een verkoper van bloeddiamanten die er ingehouden schik in heeft dat hij zijn klanten - inclusief de oersuffe 'lekkere journalist' Twan Huys - zo makkelijk een oor aannaait. Huys (enge grijns rechtsboven: stukje van screenschot video op Joop) vond het best dat Holleeder een student met een echt kritische vraag vernederde en verder negeerde, waarop de hele zaal moest lachen [sic!]; K]. 

Project-X-feest is Woord van het Jaar 2012
Trouw, 18 december 2012

Goed initiatief: 

Tien Plus-supermarkten weigeren Nieuwe Revu om Holleeder
Nu.nl, 7 september 2012

En m'n blognotities:
De PVV achter het masker van vrijheid en fatsoen
Nederlandse toeristen smokkelen massaal wapens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten