blogspot visitor

16 augustus 2012

VS: 8 gebedshuizen aangevallen binnen twee weken

Uitgebrande moskee in Joplin (Missouri), 13 augustus 2012. Brandstichting wordt vermoed, omdat eerder, in juli, een poging daartoe is gedaan. Foto van de Facebook-pagina van The Islamic Society of Joplin.

Door

De tragiek is dat deze opmerking van een moslimleider: 'You cannot demonize a community and then be surprised when they’re under attack' - over het verband tussen haatdragende anti-islamretoriek van extreemrechtse figuren en aanvallen op moskeeën door agressieve lieden uit de christelijke of seculiere hoek -, ook van toepassing is op de relatie tussen de Westerse verworvenheden demoniserende hate speech van islamisten (verblijvend in het Westen of vanuit islamitische landen) en het terrorisme en de agressie vanuit de hoek van oververhitte moslims. Twee polen die elkaar versterken.

Een oplossing komt pas in zicht als de gematigden in beide categorieën zich loud and clear distantiëren van haat zaaiende figuren, zowel onder christenen en seculieren als in kringen van moslims. En dat gebeurt slechts mondjesmaat, waarbij nog steeds (ook al is extreem multiculturalisme sterk afgenomen) onmiskenbaar meer, doorgaans links georiënteerde, Westerlingen - van opiniemakers tot bestuurders en politici - expliciet en publiekelijk opkomen voor moslims en hun vrijheden en verworvenheden dan vice versa; al moet daarbij wel worden vermeld dat de Nederlandse pers zich grotendeels - pijnlijk en laakbaar - welwillend opstelt jegens Wilders c.s. en dat in ons land met name Ahmed Marcouch, Ahmed Aboutaleb en Tofik Dibi welkome publieke verdedigers zijn van Westerse waarden op het gebied van vrijheden en mensenrechten. Zolang niet veel meer moslims hun voorbeeld zullen volgen en zolang de mainstream media extreemrechts niet veel kritischer gaan belichten, zullen islamisme en rechts extremisme elkaar blijven aanjagen, vrees ik.

Zie ook:

'Amerikaanse politici en media kunnen islamhaat keren'
Trouw, 28 augustus 2012

En (onder veel meer) mijn blognotities:
Adviseur Wilders: geef ons wapens!
Marbe vergoelijkt fascistoïde gebral van Holman
Wilders blijft linken naar genocide-blog Gates of Vienna
Amsterdams islamcongres: de stem van het fascisme
Fanatieke antisemiet Salah Soltan sprak op congres Nederlandse moslimbroeders
Dar-al-'Ilm, bruggenhoofd van Saoedische sharia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten