blogspot visitor

26 maart 2012

Driedeling in de zorg met Edith Schippers

Vrije keus in zorg krijgt prijskaartje
Door Wilfried van der Bles, Trouw, 26 maart 2012

Waar het op neerkomt is dit. Een lichte tweedeling in de zorg was er al (meer zorg voor wie een aanvullende verzekering kan betalen bovenop het basispakket). Minister Schippers (VVD) gaat er nu een keiharde driedeling van maken. Zoals je vroeger 'derde klasse' had in het openbaar vervoer, komt er nu een onderklasse in de gezondheidszorg: wie niet de hogere premie van de zogenaamde 'restitutieverzekering' kan betalen en het moet doen met de 'natura-verzekering' , krijgt zijn behandeling alleen nog vergoed op door de verzekeraar aangewezen plaatsen, waar men tegen bodemprijzen - die natuurlijk niet ten koste zullen gaan van de service, de wachttijd en de kwaliteit, begrijpt u - bulk draait.

En om de rangen en standen van deze VVD-zorg helemaal in beton te gieten: wie een natura-verzekering heeft en toch een keer bij een specialist van zijn eigen keuze wil, krijgt niet eens meer het bedrag uitgekeerd dat de verzekeraar sowieso kwijt zou zijn bij de gecontracteerde zorgaanbieder.

Later toegevoegd:

Rutte in Trouw (29 november of 1 december 2014) over de participatiesamenleving: "De omgeving van een vrouw met borstkanker maakt een schema om haar kinderen naar school te brengen, mensen halen via crowdfunding geld op".

Zelfs een behoorlijk rechtse patiëntenvereniging heeft kritiek op Schippers:

'Schippers wil te veel en te snel hervormen in de zorg'
Door Jeroen den Blijker, Trouw, 27 maart 2012

Nieuwe zorgpolis van minister Schippers is flauwekul
Follow the Money, 4 juni 2014

Schippers en de partijen die haar steunen verdoezelen de waarheid over het blijven bestaan van vrije artsenkeuze.

Zie ook m'n blognotitie:
Rutte stort honderdduizenden Nederlanders in armoede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten