blogspot visitor

26 oktober 2010

Labour-politicus: Londense wijk wordt 'islamitische republiek'

Door Andrew Gilligan, Telegraph.co.uk, 22 oktober 2010

Afgelopen week werd de fundamentalistische Lutfur Rahman verkozen als burgemeester van de immigrantenwijk Tower Hamlets in Londen. Hij werd gesteund door islamitische zakenlieden en het orthodoxe Islamitisch Forum van Europa (IFE) dat een politieke islam propageert. De IFE zou blijkens een van haar pamfletten streven naar transformatie van de: 'very infrastructure of society, its institutions, its culture, its political order and its creed… from ignorance to Islam', aldus de Telegraph. Op de IFE-site staan politiek-correcte formuleringen.

De stemmers moesten langs aanhangers van Rahman lopen om bij de stembureaus te komen. Een Bengaalse vrouw werd door de Rahman-aanhangers berispt om haar 'onzedelijke kleding'.

Rahman was eerder namens Labour leider in de gemeenteraad. Er werden toen sommen geld overgemaakt naar mantelorganisaties van de IFE, iemand met nauwe banden met de IFE werd benoemd als hoge ambtenaar en er verscheen extremistische islamitische literatuur in de openbare bibliotheek.

IFE-aanhangers pochten tegenover undercover reporters op hun invloed binnen Tower Hamlets. Gematigde moslims in de wijk klagen over intimidatie door IFE-aanhangers.

[Vertaling (grotendeels): Nieuw Religieus Peil]

Zie ook:
Immigrantenwijken: recht van de sterkste telt steeds meer
'Stomme blonde': meisje mishandeld vanwege haarkleur
Meisjes in immigrantenwijken verven haar zwart uit angst te worden uitgescholden
Duitse kinderen in Berlijn gediscrimineerd en gepest door migrantenkinderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten