blogspot visitor

19 maart 2009

Gay Krant ontmaskert Ramadan

Gay Krant, 18 maart 2009

Update 2014: het artikel is weggehaald. Wel nog te lezen is een betoog in het NRC van Henk Krol over deze kwestie, waarin hij onder meer vermeldt dat Ramadan over homoseksualiteit zegt: "Dit probleem blijkt een storing, een verkeerd functioneren en een onevenwichtigheid."

Als [Tariq Ramadan] zich richt tot zijn islamitische achterban moeten onder meer homoseksuelen en vrouwen het ontgelden. De Gay Krant publiceert de uitspraken die Ramadan over homo’s heeft gedaan, maar die eigenlijk niet voor westerse oren bestemd zijn.

Update 2 april:
Inmiddels hebben Henk Krol van de Gay Krant en de persoon die hem terzijde stond bij een gesprek ten kantore van Tariq Ramadan in Rotterdam, bij de politie aangifte gedaan van intimidatie door Ramadan tijdens dat gesprek. Uit het stukje van Krol in de Volkskrant van 2 april blijkt tevens dat Ramadan liegt over het aantal 'getuigen' van het gesprek.

Het is bij deze zonneklaar: Tariq Ramadan is een vrome griezel, een politieke gluiperd en een religieus liegbeest. Weg met die vent.

Gelukkig is er, in de SP nog wel, een vrouw die zich op dit punt diametraal opstelt tegenover de Ramadanlikkende meulenbeltachtigen: Sadet Karabulut roept de gemeenteraad van Rotterdam op Ramadan de wacht aan te zeggen.

Update 4 april:

Ramadan blijkt op YouTube een gebed uit te spreken waarin hij zegt (volgens een vertaling op de website van de Rotterdamse VVD):
- 'Allah, sterk hun [de ter plekke strijdende moslims] geloof in Palestina, in Tsjetsjenië en in Afghanistan en in Marokko en in Algerije en in Tunesië en in Egypte en in Soedan en in Kashmir en in alle aarde en uithoeken, u barmhartige God' ;
- 'Laat de Islam en de moslims zegevierenen en laat uw woord overal zegevieren'.

Waarvan akte. 'Bruggenbouwer' Tariq Ramadan vraagt Gods zegen en steun voor de vrouwen in dwangbuizen opsluitende Taliban, de islamistische massamoordenaars in Soedan en de bloeddorstige moslimfundi's in Algerije. En voor de zelfmoordterroristen van Hamas. Waarom? Omdat het moslims zijn.
Nogmaals dus: einde oefening.

Verheugende update 10 april: stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart Ahmed Marcouch doet goede uitspraken over homo's en keurt de uitlatingen van Ramadan af. Maar zie over hardnekkige relipolitieke neigingen van Marcouch deze discussie.

Zie ook mijn blognotities:
Marcouch: subsidie voor salafisten? (februari 2009)
Debat Europa en islam (augustus 2007)
Umar Mirza en de context van de koran (augustus 2007)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten