blogspot visitor

13 november 2006

Zirkulationszeit

Goede vriend heeft sinds begin augustus een ernstige alvleesklierontsteking, die maar niet wil overgaan. Had dit kaartje bedoeld als sjamanitische geste. Denkend aan de miraculeuze redding van Beuys na zijn straaljagercrash op de ijskoude Krim, door Tartaren die hem in vet en vilt verpakten[*]. Tot nu toe heeft het helaas niet mogen baten.

[*] Toegevoegd april 2011: Uit dit tv-portret van Beuys blijkt dat dit bijna zeker een door hemzelf in de wereld geholpen mythe betreft. Volgens opgeduikelde gegevens van het Duitse leger is hij de dag nadat het vliegtuig werd neergehaald, gevonden en terug naar Duitsland getransporteerd.


Toegevoegd juni 2014: Anton Heyboer heeft iets vergelijkbaars meegemaakt (en al dan niet gemystificeerd): tijdens zijn verplichte tewerkstelling in Duitsland werd hij ernstig ziek in een Berlijns kamp. "Russische medegevangenen, die dachten dat hij zou sterven, wikkelden hem in oude kranten, iets dat hij zich later als een mummificatie zou herinneren. Toen hij voldoende hersteld was, werd hij naar Nederland teruggestuurd" - vermeld door Jaap Goedegebuure in Literatuur (Jaargang 19, 2002).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten